banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Beyaza börünen Urfa'dan kartpostallık manzara

Şanlıurfa'da etkili olan kar yağışı Dünyanın tek canlı akvaryumu olarak adlandırılan Balıklıgöl, 12 bin yıllık geçmişiyle Göbeklitepe, Konik kubbeli evleriyle Harran ve Kızılkoyun nekropolünü beyaza bürüdü.

Şanlıurfa ve ilçelerini etkisi altına alan kar yağışı gece de etkisini sürdürdü. Şanlıurfa’nın tarihi alanları beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışının sürdüğü Şanlıurfa’da Balıklıgöl platosunda kartpostallık görüntüler oluştu.

12 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihine ışık tutan Göbebklitepe, beyaz örtüye büründü. İki gündür kenti etkisi altına alan kar yağışı ile birlikte Mısır Piramitleri ve İngiltere’deki Stonehenge’den yaklaşık 7 bin 500 yıl önce inşa edilmiş olan 12 bin yıllık Göbeklitepe’deki T şeklindeki dikili taşlar karla kaplandı.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Şanlıurfa’nın Harran ilçesi de karla kaplandı. Konik kubbeli evleri ile meşhur tarihi Harran ilçesi kar manzarasıyla izleyenleri kendine hayran bıraktı. Uzun yıllar sonra kar yağışının yaşandığı ilçede kartpostallık görüntüler oluştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ışıklandırılarak turizme kazandırılan ve içerisinde kaya mezarlarının da yer aldığı Kızılkoyun Nekropolü karla kaplandı. Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik alanları havadan görüntülendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.