banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Belediye Öncülük Etti, Urfa’da Organik Tarım Yapılacak

Büyükşehir belediyesi, Vatandaşların şehir yaşantılarının stresinden uzaklaşmasını sağlamak, toprağa dokunup onu işleyerek tüketebilecekleri meyve ve sebzeleri yetiştirmeye olanak sağlayan sürdürülebilir tarım politikalarından biri olan Perma kültür Çiftliği projesini hayata geçiriyor.

SEBZE VE MEYVELER ATA TOHUMU KULLANILARAK YETİŞTİRİLECEK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Şube Müdürlüğü tarafından geliştirilen proje ile vatandaşların, gündelik hayatta en çok tükettiği sebze ve meyveler ata tohumları kullanılarak artık Şanlıurfa Organik Tarım ve Üretim Merkezinde yetiştirilecek.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM ŞEHRE UYARLANIYOR

Sürdürülebilir ve organik tarım uygulamalarından şehirde yaşayan vatandaşların faydalanmalarını sağlayan çalışma ile organik tarım, akıllı sulama, akıllı aydınlatma, yeşil balkon, tarımsal üretime kentlinin katılması konusunda Şanlıurfa Organik Tarım ve Eğitim Merkezi (ŞOTEM) bünyesinde eğitimler verilecek. Eğitimlerin sonunda katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.