banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Batman'da Hz Hubeyb canlandırıldı

Batman’da İslami STK’lar tarafından kurulan Batman Peygamber Sevdalıları Tiyatro Ekibi, sahneledikleri tiyatroda Hz Muhammed’in (sav) seçkin sahabelerinden Hz. Hubeyb (r.a) hayatından bir kesit canlandırıldı.

Batman Peygamber Sevdalıları Tiyatro Ekibi hazırladıkları tiyatroyu Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye derneklerden Hira Der’in organize ettiği siyer dersinden sonra sahneledi.

Hz. Hubeyb’in (r.a) müşrikler tarafından esir alınması ve şehit edilmesinin canlandırıldığı tiyatro, izleyiciler tarafından büyük bir beğeni topladı.  

Çalışmaları hakkında bilgi veren Batman Peygamber Sevdalıları Tiyatro Ekibinden Abdurrezzak Çelik, “Gençler olarak bir tiyatro ekibini kurmayı düşündük. Bu vesileyle tebliğ çalışmalarımızı bir nebze de olsa görsel etkinliklerle yapmayı düşündük. Maalesef genel itibarıyla kitap okuma kültürü çok azalmış. Bu nedenle bir nebze de olsa görsel etkinliklerle gençlerimizin gönlüne birkaç sahabenin hayatını aktarmayı düşündük. Bizler bu şiarla yola çıktık, inşallah amacımıza ulaşırız. Allah Teâlâ’dan yardım ve muvaffakiyetler diliyoruz.” dedi.  (M. Sait Çelik - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.