banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

Balıklıgöl’de Ümmet İftarı


Şanlıurfa’da faaliyet gösteren İslami Sivil Toplum Kuruluşları desteği ile İslam ülkelerindeki sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla Balıklıgöl platosunda düzenlenen Ümmet İftarına Şanlıurfalılardan yoğun katılım oldu.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü İhsan Açık “Rabbim bizi açlıkla, yoklukla imtihan etmesin” temennisinde bulunarak, açlıkla ve yoklukla imtihan olan Müslümanların durumuna dikkat çekti.

Açık, “Rabbim, onların hallerinden anlayabilmeyi, her zaman onların yanında olabilmeyi, onlara “kardeşleriniz vardır” diyebilmeyi bizlere nasip eylesin. Belki soframız zengin değil ama gönlümüz zengindir.” dedi.

İslam aleminin içinde bulunduğu duruma dikkatleri çekmek için böyle bir iftar düzenlediklerini söyleyen, İHH İnsani Yardım Vakfı İl Temsilcisi Behçet Atilla, İslam beldelerinde yaşanan gelişmeleri hatırlatarak uluslararası kamuoyuna harekete geçme çağrısında bulundu.

Peygamber sevdalıları platformu Şanlıurfa koordinatörlüğünün de destek verdiği hurma, su ve simitli ümmet iftarında son olarak duayı Şanlıurfa Yardım Eli Derneği Başkanı Mustafa Bozkurt yaptı.

İftar programına katılanlar, akşam ezanıyla birlikte Balıklıgöl Platosuna kurulan sofralarda ikram edilen hurma, simit ve su ile iftarlarını açtı

Bayanların programa yoğun ilgi göstermesi ise gözlerden kaçmadı.

(Mehmet Demir-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.