banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Balıklıgöl Yenilendi

Şanlıurfa’da yıllardan bu yana gelmiş sorunlara geçici değil, kalıcı ve uzun vadeli çözümler bulma arayışında olan Büyükşehir Belediyesi, Balıklıgöl Platosundaki çalışmalarını tamamladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ile Koruma ve Denetleme Şube Müdürlüğü (KUDEM) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, altyapı çalışmaları ile bölgede su tahliye kanalları olası su baskınlarına karşı güçlendirildi. Dergah Cami ve Rızvaniye Camideki zemin güçlendirmeleri ile amfi alanı ve Balıklıgöl platosundaki yollarda taş döşeme çalışmalarını tamamlayan ekipler, son olarak alanda peyzaj düzenlemesini gerçekleştirdi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: BİR DAHA HALİL-ÜR RAHMAN’I SU BASMAYACAK

Halil-ür Rahman’da ilk olarak altyapıların yenilenmesi, yağmur drenajının çekilmesi, Döşeme Camii ve Rızvaniye Camiinin tehlike arz etmesinden dolayı güçlendirilmesi, yalıtımları, aynı şekilde tünel alt geçidin yalıtımı yapıldı. Merkezi bir noktada Şanlıurfa’nın kalbinde çalıştık. Son olarak müthiş bir peyzaj çalışması yapıldı. Su çok berraklaştı. Bir daha Halil-ür Rahman’ı su basmayacak. Tüm mücadelemiz bunun içindi. Bu bize kısmet oldu. Çalışmanın sonucunu halkımızın takdiri ile alıyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Çiftçi, alandaki incelemelerinin ardından Büyükşehir Belediyesinin şehrin diğer bölgelerindeki çalışmalarını incelemek üzere platodan ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.