banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz Yeşilova

Balıklıgöl ruhuna uygun hale getirilsin!..



Hz. İbrahim’in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak kabul edilen aynı zamanda birçok âlimin de medfun olduğu Balıklıgöl’ün maneviyatının yok edildiğini belirten Şanlıurfalılar, Balıklıgöl’ün ruhuna uygun hale getirilmesini istiyor.

Balıklıgöl’de Üstad Bediüzzaman (naaşının kaçırılmadan önce defnedildiği yer), Buluntu Hoca ve Bediüzzaman’ın talebelerinden olan Abdulkadir Badıllı Hoca’nın kabirlerinin bulunması açısından maneviyatı yüksek bir bölge. Fakat son zamanlar Balıklıgöl’de maneviyat ciddi şekilde yok ediliyor.

Şanlıurfalılar il genelinde ve özellikle Balıklıgöl çevresinde yaşanan ahlaki yozlaşmaya tepki göstererek, Balıklıgöl’e sahip çıkılması gerektiğini ifade ettiler.

Yaşanan durumla ilgili tepkisini dile getiren Mehmet Çiftçi, şunları söyledi: “Şanlıurfa’ya gelen turistler öncelikle Balıklıgöl’ü daha sonra tarihi çarşıları ziyaret ederler. Ondan sonra Eyyüp Peygamber Camiine, oradan Harran’a, Göbekli Tepe ve müzelere giderek Şanlıurfa’yı gezmiş oluyorlar. Şanlıurfa’nın manevi havası yüksek yerlerinden birisi Balıklıgöl’dür. Çünkü burada Hz. İbrahim doğduğu, ateşe atıldığı yer olarak inanılır. Şanlıurfa’ya ilk gelen kişiler genellikle ön yargı ile geliyorlar, fakat buraları gördükten sonra bütün ön yargıları kırılıyor. Hatta buradan gidenler bir daha ki sefere geldiğimiz zaman yanımızda arkadaşlarımızı da getirip öyle geleceğiz diyorlar.”

Eskiye oranla şimdi Balıklıgöl’de manevi olarak kayıpların olduğunu söyleyen Çiftçi, “Özelikle Balıklıgöl’ün üst tarafında bulunan kale tarafları gençler için buluşma noktası, esrarkeşlerin mekânı olmuş durumda. Buna biran önce bir çözümün bulunması gerekiyor.” diye konuştu.

Şanlıurfa’nın çiğköfte, biber ve sıra gecelerinden ibaret olmadığını söyleyen Çiftçi, “ Eskiden Şanlıurfa’ya gelen insanlar dini mekânlara giderlerdi. Şanlıurfa Hz. İbrahim’in şehri olarak anılıyordu fakat şu an çiğköfte, biber, sıra geceleri olarak tanınıyor. Şanlıurfa bunlardan ibaret değildir.” dedi.

Balıklıgöl’ün Hz. İbrahim’in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olduğu için yerli ve yabancı turistlerin odak noktası olduğunu söyleyen Hakki Yıldız ise “Şanlıurfa Peygamberler diyarı olarak bilindiği için her yıl binlerce kişi ziyarete gelir. Eski manevi hava şu an maalesef yok. Şanlıurfa özelde ise Balıklıgöl ciddi manada yozlaştırılıyor. Eskiden Hz. İbrahim’in doğduğu mağaraya gidilirken bayanlar başlarını örterlerdi fakat şu an serbest şekilde oralara girebiliyorlar. Kale etrafı da bundan farksız değil, gençlerin buluşma noktası olmuş durumda. Akşam saat 10-11 den sonra kale etrafına çıkılamıyor. Balıklıgöl’e sekizden geldiğimiz zaman manevi bir hava alırdık, iman toplardık fakat şu an bu atmosfer yok.” ifadelerini kullandı.  (Mustafa Bikeç-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.