banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Akçakale MYO’dan Dünya Kadınlar Günü Kutlaması 

Yurtta kalan kız öğrencilerimiz nezdinde hem kadınlar gününe de atfen bir kutlama oldu, hem de kız yurdunun olgunlaşmasında özverili destekleri olan Kaymakama bir plaket verildi. 
Etkinliğe Akçakale Kaymakamı Oltan Bayraktar ve eşi, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hasan Akan ve eşi, akademisyenler, idari personeller ve öğrenciler katıldı. 
Etkinlikte MYO Müdürü Prof. Akan ve İlçe Kaymakamı kısa birer konuşma yaptılar. MYO Müdürü Prof. Dr. Akan konuşmasında “Kız öğrencileri ve davetli tüm kadınların kadınlar gününü kutlayarak sözlerine başladı. Akçakale’de göreve başladığımız günden beri en çok dert ettiğimiz konu şüphesiz ki kız öğrencilerimize bir barınma ve yurt imkanını sağlamak oldu. Kaymakam beyin görev yaptığı tüm ilçelerde adeta bir öğrenci babası edasıyla öğrencilere sahip çıktığına tanık olduk. Bu konuda bize desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyorum. İlçede Yüksekokulumuzun varlığının daha fazla hissedilmesini amaçlamaktayız.   Okulumuz ve kaymakamlık ile birlikte benzeri etkinlikleri sürdürmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

İlçe Kaymakamı Oltan Bayraktar ise “Evlerinden ve ailelerinden uzak ama bugün bize emanet olan tüm kız öğrencilerimizin kadınlar gününü kutluyorum. Özellikle kız çocuklarının ilçemizde daha rahat okuyabilmesi için elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Kaymakamlık olarak Yüksekokulumuz ile ortaklaşa tamamlamaya çalıştığımız kız yurdunda öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının giderilmiş olması bizi son derece sevindirmiştir. Yurtta temiz ve güvenli bir ortam sağlandı, barınmanın yanı sıra beslenme ve sosyal gereksinimleri de karşılamaya çalıştık. Bundan sonra, öğrencilerimiz sadece derslerine konsantre olsunlar, iyi birer öğrenci, memlekete hayırlı birer evlat ve nitelikli eğitim ile daha iyi meslek sahibi olmayı hedeflensinler” dedi. 
Etkinlik, öğrencilere kaymakamlığın çiğ köfte ikramı ve kız öğrencilere karanfil dağıtımı ile son buldu. Ayrıca, Meslek Yüksekokul adına Müdür Prof. Dr. Hasan Akan, ilçe Kaymakamı Oltan Bayraktar ve Yazı İşleri Müdürü Hasan Öztürk’e plaket takdim edildi. Kaymakam Oltan Bayraktar ise Akçakale’li kadınlar tarafından istihdama yönelik kurslar kapsamında üretilen el yapımı çini tabak ve pelüş oyuncak takdim ettiler. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.