banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

3 Dalda Fotoğraf Yarışması Düzenlenecek


Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinin doğal güzelliği, düzenlenen fotoğraf yarışmasıyla sosyal medyaya yansıyacak.
Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde ilk kez fotoğraf yarışması düzenlenecek. Halfeti Kaymakamlığı ve Halfeti Belediyesi tarafından düzenlenecek olan yarışma ile Halfeti’nin tanıtımına katkı sağlanacak.
Halfeti Doğası, Sakin Şehir ve Karagül temalı 3 dalda düzenlenecek olan yarışmaya 13 Mart saat 17.00’a kadar başvuru yapılabilecek.
Yarışmanın sonuçları ise 27 Mart’ta açıklanacak. Üç dalda birinci olan yarışmacılar ayrı ayrı yarım altın ile ödüllendirilecek.
Yarışmanın detayları ve şartnamesi:
 

1. Halfeti Kaymakamlığı Fotoğraf Yarışması: Genel Bilgiler

1.1 YarışmacıHalfeti Kaymakamlığı Fotoğraf Yarışması’na (bundan böyle “Yarışmacı” olarak anılacaktır) girerek, bu bağlayıcı koşulları kabul eder.
1.2 HALFETİ KAYMAKAMLIĞI  Yarışması olarak, yarışmanın tam operatörüdür ve ekipleri tüm işlemleri yürütür (bundan böyle “Yönetici”” olarak anılacaktır).
1.3 Tüm başvurular elektronik ortam da ve bizzat Halfeti kaymakamlığı proje ofisine teslim edilebilir.

başvuru eposta adresi.

Halfetiproje63@gmail.com

1.4 Yarışma katılımcıları, yarışma veya bu koşullara ilişkin www.halfetigov.tr adresinden ulaşabileceklerdir.

2. Görüntü hakları

2.1 Tüm başvurular başvuru sahiplerinin mülkiyetinde olmalıdır, başka üçüncü şahısların telif hakkını ihlal etmemesi gerekir.
2.2 Tüm başvurular, kişisel bilgileri başvuru formunda sunulan kişi tarafından yapılmalıdır.
2.3 Telif hakkı sahipliği, gönderildikten sonra sahibine ait kalacak ve Yönetici

Dilediği zaman kullanma hakkına sahip olacaktır.
2.4 Telif hakkı sahipleri, tüm mecralarda başvuruda sundukları kendi isimleri belirtilerek yer alacaktır.
2.6 Telif hakkı sahibi, Yönetici’ye yarışmaya girdikten sonra resimlerini çoğaltmak, yayınlamak ve sergilemek üzere münhasır olmayan, geri alınamaz bir lisans vermekle yükümlüdür.
2.7 Yönetici’nin, tanıtım afişlerinin, afişlerin veya broşürlerin ve kılavuzların basımı için telif hakkıyla korunan materyallerin iletilmesini talep ettiği durumların yanı sıra yan tanıtımlar da bu sözleşme kapsamında kabul edilir.
2.8 Telif hakkı sahibi ayrıca, jürilik sürecini kolaylaştırmak için Yönetici’ye telifli materyali (resim dosyalarını ve altyazıları) Yönetici sistemi dahilinde gönderme izni verir.

 

3. Katılım koşulları,

3.1 Tüm katılımlar 13 mart  2020 saat 17.00 (+3 GMT) itibariyle yapılmış olmalıdır.
3.3 Yönetici, katılımcının başvuru sırasında bu koşulları okumuş olduğuna dair bütün sorumluluğu katılımcıya ait sayar. Yarışma’ya katılım bu koşulların kabul edildiği anlamına gelir.
3.4 Yönetici, herhangi bir aşamada ve herhangi bir nedenle herhangi bir katılımcının diskalifiye edilmesi hakkını saklı tutar. Bu nedenler, fikri mülkiyet hırsızlığı, kabalık veya kötüye kullanma, dürüst olmayan temsil ve kurallara uyulmamasını içerebilir, ancak bunlarla sınırlı değildir.
3.5 Yarışma’dan diskalifiye olması durumunda, katılımcıya ödül veya tazminat teklif edilmeyecektir.
3.6 Yarışma ile ilgili tüm konularda Yönetici’nin kararı kesindir ve herhangi bir katılımcı veya ilişkili taraf ile müzakere yapılmaz.
3.7 Yönetici’nin, herhangi bir kural ihlalinden feragat etme hakkını saklıdır.

4. Dosya yükleme özellikleri

4.1 Tüm başvurular dijital JPEG olarak gönderilmelidir.
4.2 Yarışma’ya gönderilen tüm fotoğraflar en düşük 1024*768  piksel boyutunda  olmalı ve en düşük 3 MB’ı altında olmamalıdır.
4.3 Başvurular, Adobe RGB (1998) renk formatında kaydedilmeli, Photoshop ya da Lightroom kalite seviyesi en az 7 olmalıdır.
4.4 Görüntülerin hiçbir filigran, şablon, kenarlık veya imza bulunmayan dosyalar halinde kaydedilerek görüntünün bu gereklere uygun olmasını sağlamak katılımcının sorumluluğundadır.
4.5 Bu kurallara uyulmaması, kuralları ihlal eden başvuruların, fazladan açıklama ya da gerekçelendirme olmaksızın derhal diskalifiye edilmesine yol açabilir.
4.6 Kimlik doğrulaması yapılamayan veya kabul edilebilir nitelikte olmayan başvurular, her an, Yönetici tarafından Yarışma dışı bırakılabilir.
4.7 Yönetici tarafından verilen herhangi bir temayla ilgisi bulunmayan başvurular, bildirimde bulunulmaksızın diskalifiye edilebilir.
4.8Yarışma’ya başvurulan fotoğrafların Yarışma’nın düzenlendiği yıl çekilmiş olma zorunluluğu yoktur ve geçmişte herhangi bir zamanda çekilmiş olabilirler.

5. Değerlendirme süreci
5.1 seçim Yönetici tarafından oluşturulan bir komite tarafından gerçekleştirilir, ikinci turda isebağımsız jüri üyelerinden  oluşan bir komite seçim yapar. Jüri üyeleri Yönetici tarafından seçilir ve görevlerine Yönetici tarafından atanırlar. Jüri üyeleri, finale kalan 10 katılımcı arasından seçim yapar (2. tur).
5.2 Yönetici, 10 finalistin dosyalarını seçtikten sonra, jüri Yarışma’nın kazananına karar verir. Fotoğraflar güvenli bir şekilde saklanır ve kazanan mart ayının 27 sinde  2020’de seçilir.
5.3 Yönetici, Yarışma boyunca herhangi bir sebepten dolayı fotoğrafları diskalifiye etme hakkını saklı tutar: Bu, açık veya uygun olmayan görüntüler, etik ihlalleri, yanlış format ve katılımcının yarışmaya ilişkin davranışlarını içerir; ancak bunlarla sınırlı değildir.
5.4 Yarışmanın final turun tamamlanmasından sonra, jüri 10’lu finalist listesine girenler arasından bir genel galip seçecektir.
5.5 Yönetici herhangi bir aşamada kendi takdirine bağlı olarak Yarışma jüri üyelerinin sayısına ekleme veya değişiklik yapma hakkını saklı tutar

6. Etik gereklilikler
6.1 Yönetici doğa haklarına ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarına saygılıdır. Bu nedenle, bu kurallardan herhangi biri veya tümü ihlal edildiğinde, itiraz veya müzakere hakkı verilmeksizin Yarışma’dan kalıcı olarak uzaklaştırılma nedeni olabilir.
6.2 Katılımcıların başvurularında dürüst ve özgün olması beklenir.
6.3Yarışma’ya katılanlar, başvurularının jüri üyelerini, Yönetici’yi ya da kamuoyunu gerçeğin doğası bakımından yanıltma amacı taşımadığından emin olmalıdır.
6.4 Tüm katılımcılar, başvuruda sundukları verilerin etik olarak elde edildiğinden emin olmalıdır. Bu, doğaya, yaşam alanına, hayvanlara, kişisel mülkiyete ve yasalara saygıyı içerir. Fotoğraf görüntüleme girişiminde yaşam alanının veya kişisel mülkiyetin ciddi şekilde tahrip edildiğinden kuşkulanılması durumunda, duruma müsamaha gösterilmez ve yarışmacı Yarışma’dan çıkarılır.
6.5 Tüm başvurulara iliştirilen tasvirler ve içerik gerçekçi, tamam ve açık olmalıdır. Değerlendirme sürecine zararlı olabilecek ayrıntıları gizlememelidir.

7. Verilerin korunması

7.1 Yönetici tarafından toplanan tüm kişisel veriler, Türkiye Cumhuriyeti’nin 6698 Sayılı Kişisel Veri Koruma Yasası uyarınca yönetilecek ve korunacaktır.
7.2 Kişisel veriler, başvuru formunda ortaya konduğu şekilde Yarışma’nın düzenlenmesini kolaylaştırmak için toplanacaktır.
7.3 Katılımcıların iletişim bilgileri, e-posta adresleri ve isimleri saklanarak yalnızca Yarışma, dergi ve stüdyonun kendisine ve bunlara bağlı faaliyetlere ilişkin posta listesine eklenecektir.
7.4 Katılımcılar, Yönetici kayıtlarındaki bilgi ve ayrıntılarını silmek ya da güncellemek için her an Yönetici ile iletişime geçebilirler. Yalnızca posta listesinden çıkmak istemeleri durumunda bu seçenek kendilerine tanınır.

8. Reklam

8.1 Katılımcı, Yarışma’ya katılarak, Yönetici’nin, katılımcının adını ve benzerini, rekabette ve potansiyel olarak nihai sergide reklam ve tanıtım amacıyla kullanma hakkını saklı tuttuğunu kabul eder. Katılımcının başarılı olması durumunda ödül(ler)ini bizzat alması beklenir

9. ÖDÜL

9.1 3 ayrı dalda birer galip seçilerek

Ayrı ayrı yarışmacılara verilmek üzere

Yarım cumhuriyet altını olarak belirlenmiştir.

Başvuru için:

halfetiproje63@gmail.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.