banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

11 Nisan Urfa'nın Kurtuluş etkinlikleri başlıyor! programda neler var?

11 Nisan Şanlıurfa'nın Kurtuluş etkinlikleri bugün start alıyor. 9 Nisan 2016 Cumartesi (bugün) saat 10.00'da Halil-ür Rahman Gölünden Kortej yürüyüşü ile başlayacak. Saat 11.00'da Rabia Meydanında 7 Coğrafi Bölgeden Halk Oyunları ve Mehteran Takımının gösterileriyle devam edecek. 3 gün devam edecek etkinlikler. 11 nisan pazartesi saat 16.15'de Dergah Camiinde Şehitler için verilecek olan Mevlid programıyla son bulacak.

11 Nisan Şanlıurfa'nın Kurtuluş etkinlikleri, aşağıya çıkartılmıştır


BİRİNCİ GÜN (9 NİSAN 2016 CUMARTESİ)

Kurtuluş Günü programlarının birinci günü 9 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 10.00'da Halil-ür Rahman Gölünden Kortej yürüyüşü ile başlayacak.

Saat 11.00'da Rabia Meydanında 7 Coğrafi Bölgeden Halk Oyunları ve Mehteran Takımının gösterileriyle devam edecek.

Saat 14.00'de Büyükşehir Belediyesi Şair Nabi Konferans ve Kültür Merkezinde "Şanlıurfa'nın Kurtuluşu temalı düzenlenen 'Şiir, Kompozisyon ve Resim yarışmalarının ödül töreni" düzenlenecek ve dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek.

Ayrıca programın devamında dereceye giren eserler saat 14.30'da Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonunda vatandaşların ziyaretine açılacak.

9 Nisan Cumartesi Günü etkinlikleri, saat 20.00'de Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda, Büyükşehir Belediyesi tiyatro Ekibinin sahneleyeceği Kurtuluş Müzikali ile Şanlıurfa'nın Kurtuluşunun birinci günü etkinlikleri tamamlanacak.

İKİNCİ GÜN (10 NİSAN 2016 PAZAR)

Etkinliklerin ikinci günü, 10 Nisan Pazar günü saat 09.00'da 11 Kilometrelik "11 Nisan Koşusu" start alacak. 10 Kategoride düzenlenecek olan 11 Km'lik ödüllü koşu; Hasan Paşa Camii önünde başlayarak Haşimiye Meydanı, Yıldız Meydanı, Kara Meydanı, Divan Yolu, Sarayönü, Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi, Uçaksavar Kavşağı, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, Çevre Yolu Kavşağından dönüş, Abidiye kavşağı, Rabia Meydanı, Millet Hanı, Mezarlığa dönüş, Lekler caddesi güzergahından devam ederek Balıklıgöl girişinde son
bulacak.

Saat 13.00'da Eski Havaalanında Türk Yıldızları Gösteri Uçuşu yapacak. Türk Yıldızları'nı tüm Şanlıurfalıların izlemesi için Toplama Merkezlerinden ve Hz. Eyyüp Peygamber Makamı önünden Eski Hava Alanına ücretsiz olarak servis kaldırılacak.
Saat 17.00'de Rabia Meydanı'nda Türkiye'nin 7 bölgesinden gelen Halk Oyunları Ekipleri gösterilerini yapacak.

Yine saat 17.00'da Balıklıgöl Platosunda da Mehteran Takımı gösterisini yapacak.
İkinci gün etkinleri Saat 19.30'da "Urfa'nın Değerleri, Vefa Buluşmaları" düzenlenecek.

ÜÇÜNCÜ GÜN (11 NİSAN 2016 PAZARTESİ)

Üçüncü gün GAP Arena Spor Salonunda saat 10.30'da yapılacak olan Kutlama Töreni, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanların tamamının katılımıyla GAP Arena Spor
Salonu'nda gerçekleştirilecek.

11 Nisan Kurtuluş Programı etkinlikleri, saat 16.15'de Dergah Camiinde Şehitler için verilecek olan Mevlid programıyla son bulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.