banner2
Kulunu, kendisine bir takım ayetlerimizi göstermek için bir gece Mescid-i haram'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya yürütenin (Allah'ın) şanı pek yücedir. Şüphesiz o duyandır, görendir. (isra 1)
Yukarıda ki ayette açıkça anlaşılmaktadır ki, Mescid-i Aksa ve çevresi kutsaldır, toprakları mübarektir. Bu bizim veya bir başkasının iddiası değil, bizzat yüce Allah'ın bize kur'an-da bildirdiği bilgidir. Yüce Allah'ın verdiği bilgiler, basite alınacak bilgiler değildir.
Mescid-i aksa, Müslümanların ilk kıblesidir. Kıble ayet-i gelmeden önce efendimiz bir süre yönünü Mescid-i aksaya çevirerek namaz kılmıştır. Daha sonra bakara suresi (144.ayet) kıble ayet-i nazil olunca Kabe-i şerife (Mescid-i harama) dönmek farz olmuştur.
Şimdi sorun şu; ?bazı Müslüman kardeşlerimiz şöyle diyorlar;? bize ne Filistin den, bize ne Kudüs'ten? Araplar yatıyorlar, keyiflerine bakıyorlar, bizde gidip onlar için mi savaşalım??
Hayır, biz kendimiz için, kutsalımız için, inancımız ve namusumuz için savaşacağız, mücadele edeceğiz.
Çünkü orası ne Arab'ın, ne Türk'ün'dür, ne Kürd'ün ve ne de başka bir ırkındır. Orası Hz. Meryem'in gözyaşlarıyla ıslanmış/sulanmış, her karış toprağında Hz. Zekeriya'nın, Hz Yahya'nın ayak izleri vardır. Ve Mescid-i Aksa, Zekeriya aleyhisselamın Rabbine dua ve niyazda bulunduğu ma'beddir.
Kudüs bölgesi, Hz. İbrahim'in, Hz. İshak'ın, Hz Yakub'un, Hz. İsa'nın ve daha birçok İslam peygamberlerinin ve liderlerinin yaşadığı ve ayak izlerini taşıdığı, insanlığa rehberlik ve önderlik ettiği topraklardır.
Bu yüzden Kudüs ve Mescid-i Aksa, bütün ümmet-i Muhammed'in kanayan yarası ve kurtarılma sevdasıdır.
Kudüs ve Mescid-i Aksa bütün Müslümanlar için Siyonist köpeklere bırakılmayacak, onlara terk edilmeyecek kadar değerli ve önemlidir.
Orası sanki Arap'larınmış izlenimini verenler, bizim değil, Arapların iç meselesidir diye düşünenler, ya cahildirler-bilmiyorlar, ya da ihanet içerisindedirler.
Bunun başka izahı yoktur, olamaz da? Yeryüzün de içinde ibadet etmek, namaz kılmak maksadıyla özel olarak onun için yola çıkılacak, üç kutsal mekan/üç kutsal ibadet yeri vardır. Mescid-i Aksa bunların içinde ikinci sırada gelir.
Bakınız Allah resulü; ?içinde ibadet ve ziyaret etmek maksadıyla, özel olarak üç yer için yolculuğa çıkılır. Bunlar; Mescid-i haram, Mescid-i Aksa ve benim mescidim (mescid-i nebevidir).? Demiştir, (buhari, fedil'u salat- salatu mescid-i Mekke -1, 6, savm 67;Müslim, hacc74; Ebu davud,menasik hadis no:2033: tirmizi,salat 243, hadis:326)
Gerek peygamber efendimizin hadis'leri ve gerek konu ile alakalı ayetler, Mescid-i Aksan'ın ve Kudüs bölgesinin, topraklarının Müslümanlar için ne kadar kutsal ve önemli olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır.
Amerikan beslemesi terör devleti İsrail tarafından kuşatma altında olan Kudüs ve Mescid-i Aksa, gizlice ve sinsice altı oyularak/kazılarak yıkılmaya çalışılmaktadır.
Kahraman Filistin halkının mücahitleri, katil İsrail'e karşı, canlarıyla mallarıyla mücadele ederek destan yazmaktadırlar. Onlar yılmadan yorulmadan ve şikayet etmeden kutlu yollarına devam ediyorlar. Davalarına sadık kalarak Uykuda olan ümmet-i Muhammed'in namusunu kurtarmaya çalışıyorlar.
Fitneci güçlerin yardımı ve desteğiyle katil ve cani İsrail köpekleri, her gün-her gece, bayram-seyran demeden, çoluk çocuk ayırmadan Filistinli kahraman ve mücahit kardeşlerimizi katlediyorlar. Irzlarına, mallarına geçiyorlar.
Ey Müslüman, biz ne zaman uyanıp kendimize geleceğiz. Ne zaman silkelenecek ve ne zaman onurumuzu ayaklar altına alan, ümmetin şerefi ile oynamaya çalışan, ümmettin kutsalına hakaret edip namusuna dil uzatan zalim, gaddar ve kafirlere karşı yek vücut olacağız.
Kudüs ve Mescid-i Aksa ümmetin/tüm Müslümanların vazgeçilmez sorunudur. Müslümanların imtihanıdır, hiçbir Müslüman ben bundan sorumlu değilim demez/diyemez.
Ümmetin/Müslümanların birleşmesi ve kazanması Kudüs'ten, Mescid-i Aksa'dan geçer.
Bu ya olacak-ya olacak, başka yolu yok. Bazıları bunu istemese de, bazıları böyle düşünmese de bu, böyle olacaktır.

Twitter adresi:
https://twitter.com/#!/mehmeteminkus
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.