banner2

Kudüs mübarek bir beldedir. Makam-ı Muhammed’dir, Makam-ı İbrahim ve İsmail’dir. Tüm peygamberlerin uğrak yeridir. Miracında semaya yükseliş basamağıdır. Üç semavi dinin merkezidir. Müslümanların yeryüzünde üç dokunulmaz mekânları vardır. Bunlar; Mekke (Kâbe,) Medine(Mescid-i nebevi) ve Kudüs ( Mescid-i Aksa.) Bu üç mekâna müşriklerce kem gözle bakılır. Esarete maruz kalırsa Müslümanım diyenin şehadet şerbetini içmesi kendisine büyük bir nişanedir. Müslümanlar bugün dağınık, takva yerine taklacı, yönetimlerce Allah’a inanacaklarına Bugün şikâyet ettikleri Demokrasiye iman etmişler. Kahraman imanlılarca da övünmüşler. Filistin’i ilk fetheden Hz. Ömer’dir daha sonra Selahaddin-i Eyyubi Filistin’i fethetmiştir. Bu fetihlerde Kur’an’a, sünnete, takvaya bağlılık vardır. Bu gün Filistin ve Aksa esaret altındadır. Sanki Filistin sadece Filistinlerindir. Hâlbuki Filistin Ümmetin tapulu malı ve namusudur.

Mazlum Filistin Mücahitleri Mescid-i Aksa’yı korumak için çok bedeller ödediler… Filistin Yahudilerce işgal edilmiştir… Arap ülkeleri yöneticileri Ümmetin malı Filistin’i saltanatları uğruna Yahudilere rüşvet olarak vermiş, Yahudi verileni az görerek, Kudüs Yahudilerce Başkent ilan edilmiş, Ümmetin sinesine hançer saplamıştır. Filistinliler Aksa için Canını malını vermişler. Öz vatanlarından sürgün edilmişler. Zindanlara atılmışlar, öz vatanlarında ambargolarla inim inim inlemişlerdir. Ümmet, İslam ülkelerinde seyrediyor, hemen bir şey olduğunda sert bir şekilde İsrail’i kınamaya başlıyorlar. Cuma namazları sonrası slogan atıyorlar “Kahrolsun Amerika” veya “Kahrolsun İsrail” diyorlar, mitingler düzenliyorlar. Tüm bunlar bir işe yarıyor mu? Bence hayır. Elin gâvuru Ümmetin başındaki liderlere bakıyor. O zemini önceden hazırlamış, Müslüman halk korkutulmuş, sindirilmiş, taşlar bağlanmış, köpekler salıverilmiş. İslam birliğini kurmak için tüm yazılarımda değinirim. Tabloya baktığımızda kimle İslam birliği kuracağız?

Suudi, Mısır işgalin suç ortakları, Suriye virane paylaşım mücadelesi veriliyor. Libya şu an başsız. Yemen savaş, açlık, hastalıkla pençeleşiyor. İran hayat boyunca sanki hep Müslüman düşmanı, Mezhepçilikten kendisini kurtaramamış, Katar Ambargolarla ıslah edilmeye çalışılıyor. Emirlikler Yahudilerin vip salonları, Afganistan, mustemleke, Pakistan terörle, diş baskılarla meşgul, liderler ayrı ayrı iplere bağlı, halkta korkuyor. Ben de Suriye, Irak, Yemen, Libya, Afganistan gibi olurum. Muslumanlarin bu zaafını Yahudi bildiği için müslümanın kanını döküyor, mukaddes mekânlarını işgal ediyor. Herkes birlikten bahsediyor. Birlik için referansımız ne peki? Amerika olur mu? Hayır, Rusya olur mu? Hayır. Nato olur mu? Yine hayır. Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler olur mu? Bunlar da olmaz, hayır Müslüman isek din; düzen olarak kabul edilir. Eğitim, hukuk, siyaset, ekonomi, tüm alanlar vahiy kültürü ile yoğrulur. Kur’an-a bağlı, sünnete, takvaya bağlı nesiller oluşursa. İşte o zaman belki ümmet kurtulur.

Emin Çölaşan’ın kadını boşama referansı medeni kanundur diyor. Benimki ise dindir. Gel de birlik ol. Üstelik ayni ülkenin insanları… Şu an Türkiye’yi de zayıf düşürmeye çalışıyorlar. Ambargolar başlamış bile, her şeyden önce Ümmetin din eksenli ne kadar inanç ilkeleri varsa hepsi, beşeri yönetimlerce ilkeler olarak ambargoludur. Esirdir. Prangalıdır. Yönetimlerce güdülen siyaset, eğitim, ekonomi, hukuk, yaşam tarzı din dışıdır. Özenmeyle bugün düşman bildiklerimizin kirli, zehirli elbisesidir. Galip gelmek, izzetle yaşamak istiyorsak aslımıza dönmek mecburiyetindeyiz. Batı özentisine son vermeliyiz. Rahmetli Erbakan’ın ifadesiyle: “Din düşmanları güçten anlar”. “Bir gece ansızın geliriz” ifadesi ve Filistin Müslümanların kırmızıçizgisi ise Filistin kurtuluşu için neden söylenmesin?

Hiç bir dönemde Müslümanlar bu günkü gibi zelil duruma düşmemiştir. Hamasi nutuklar bir şey ifade etmiyor. Güçlü görünen Trump, Yahudi lobilerinin piyonudur. Onun eliyle Ümmet fertlerini test etmeye çalışıyorlar. Dünyadan tepkiler var diye manşetler atılıyor. Katil İsrail BM’nin hangi kararlarına uymuş ki, bugün uysun. Sahi ben mi yanlışım, Türkiye dâhil bir İslam ordusu kurulmuş diye bir zamanlar haberlerde okudum. Belki doping oluyor da haberimiz yok. Filistin davası coğrafi değil, İmani bir meseledir. Mücadele siyaset üstü yürütülmelidir. Yahudinin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı vardır. Bunca zulme rağmen Filistin halkı halen iki katlıdır: Hamas ve El Fetih. Zulümler bile Müslümanı birleştirmiyor. Tedbir bizden, takdir Allah’tandır. Türkiye’deki tepki birliğimize vesile olsun. Beyinsizler yüzünden mevlam Ümmeti helak eylemesin. Tevhid’de birleşmek nasibimiz olsun. Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.