banner2

Eskiden soğutucu olmadığı için büyük bir nesil su zaruri ihtiyacını testi ve küplerle karşılıyordu ta ki soğutucular piyasaya çıkıncaya kadar. İnsan sağlığı açısından büyük bir yere sahip küp ve testiler. Derler ya testinin içinde ne olursa dışına o sızar, kırık testi su tutmaz anlamları mecazidir. Bununla insanlar anlatılır manalar çıkarılır. Rahmetli Necip Fazıl KISAKÜREK ise iki musluk var birinden kir birinden nur akar, doğru yolun sapık kolları der, bunlarda insanlarla ilgilidir. Bir havuz düşünün geniş ve derin bir havuz bu havuza çevreden dereler aksın fakat havuzun dibi delik olsun bu havuz su tutar mı? Elbette tutmaz bunları yazmakla meramım anlaşılacak inşallah.

Şunu kesin ifade ediyorum gayem kimseyi suçlamak töhmet altında bırakmak değildir. Özellikle şunu belirteyim cemaatin içinde çok değerli dostlarım ve münevver insanlar var bu arkadaşlar da bu yapılanlara son derece üzülüyorlar. Ve ben camia içerinde bulunan nefsimden üstün olan kardeşlerimi tenzih ediyorum. Ancak doğrulardan sapmamak doğruları haykırmak ilkelerimdir… Güncel hadiseler bir birini kovalıyor. Bazıları ülkeyi karıştırmak istiyor, hepimiz bir dünya gemisinin içindeyiz birkaç kişi eline kazma kürek delici aletler alarak gemiyi delmeye çalışıyorlar. Bu olaya seyirci mi kalalım. Seyirci kalırsak gemi su alacak hepimiz batarız öyle ise gemi delicilerine mani olmak bir insanlık ve kurtuluş görevidir. Her kes şunu kesin bilmelidir bu gemi delicileri, İsrail, ABD, AB, Para babaları menfaat şebekeleridir. Var güçleri ile ortalığı bulandırmaya çalışıyorlar. Olaylar önce gezi olayları ile başladı, sonra 28 Şubat tutukluları serbest bırakıldı, sonra dershane âşıkları piyasaya çıktı. Bu karıştırıcı kesim hızını alamayarak bu sefer yolsuzluk balonunu patlattılar, yinede rahat durmuyorlar tek gayeleri belediye seçimlerini sabote etmek,

Tayyip ERDOĞAN Hükümetine halel getirmek bence boşuna çabalıyorlar yaptıkları her gün AKP nin yükselmesine vesiledir. Şahsım olarak sözde hizmet kervanını çok seviyordum son olaylar meydana gelinceye kadar, şimdi anlıyoruz ki cemaat adı altında başka şeyler dönüyor. Hükümetin tüm sağduyulu çağrılarına rağmen cemaat Gazetelerinde, televizyonlarında hükümete karşı yıkıcı yayınlarını devam ediyor. Ey cemaat mensupları siz neye hizmet ediyorsunuz? hani sizin hoşgörünüz? Muhabbet fedailiğiniz, dinler arası diyalogunuz nerede kaldı? Size gönül veren insanları ümitlendirdiğiniz şimdi ümitlerini kırdınız. Testinin altı delik olduğu için çok insanı susuz bıraktınız. testiniz alttan delikmiş, su tutmuyor boşuna çabalamayın, sizde hiç vefa yok mu? Hükümetle size verilen az mı nankör olmayın. Baltayla ayağınıza vuruyorsunuz. İsrail’in ulusalcıların, Ergenekoncuların, Yahudi’nin gemisine binenler iflah olamaz.

Hizmetlerinizde milletin parasını topladınız, hayır kurumu dediniz saf insanları kendilerinize bağladınız ne uğruna çılgınlık yapıyorsunuz? Gelinen noktaya bakarak vicdanınız sızlamıyor mu? Yüz milyarlarca lira ülke ekonomisi zarar etti, Albaylar Balbay’lar, haberallar sayenizde dışarı çıktı BDP li Milletvekilleri ise halen tutkun peki gaye nedir? BDP lileri ortalığa dökmek hükümeti buradan da vurmak bu nasıl adalet, adalet ya hep ya hiç olmalı. Şimdi de çok hayırlı işlere imza atan İHH gibi sivil toplum kuruluşuna çamur atılmak isteniyor yazık değil mi? Bunu yapanlar hem vatan hem de Din hainidir. Yalanla yardım konvoyunda Suriye’ye silah götürüyorlarmış. Bu yalan haberi 01.01.2014 tarihi akşam saatlerinde Today’s ZAMAN internet sitesinde yayımlanan yalan haber üzerine çapulcular hemen kırık testiden sızan yalan damlalarla fırtına kopartıp İHH Yİ linç etmeye çalıştılar. Özellikle Twitter üzerinden Türkiye’yi teröre destek veren terörist devlet ilan edeceklerdi ki, İHH başkanından yalan habere açıklama yaparak Tır’ın kendilerine ait olmadığını açıklaması üzerine Today’s ZAMAN yalan haberi hemen yayından kaldırmıştı.  Böyle düşmanlığı Müslüman kardeşlerine yapmasını anlamış değilim. Gidişat hiç iyi değil geriye dönüşü olmayan bir yol tutulmuş ve bu yolda iyileşmesi imkânsız tahribatlar yapılıyor. Keşke dememek için fazla geç değil daha fazla oyuna gelmeden ayılmamız gerek diye düşünüyorum. Müslüman’a iftira edileceğine katil Esat’ı silahlandıranları yazsanız daha iyi olmaz mı?

Geçmişte Deniz Fenerine de aynı şeyler yapıldı, yeşil sermaye denildi karıştırıcı el aynı eldir. Bir yandan İslami cemaat diyeceksiniz birde Müslümanları bir numaralı düşman muamelesi yapacaksınız pes demekten başka bir şey diyemiyoruz. Üzüntümüz hayatı hep meşakkatle geçen üstat Bediüzzaman’ın mirasını üzerinizde taşımanızdır. Son yapılanlar cemaati bitirme noktasına getirmiştir ki buda İslam düşmanlarının tam istediğidir. Yoksa dershanelerin dönüştürülmesi falan hepsi bahane bölmek, birbirine kırdırmak, seçimle işbaşına gelmiş hükümeti çeşitli yollarla düşürmek şahane.  Şimdi sorumlu olan herkes biraz düşünmeli bu hükümetin bu camiaya hizmetleri sayılamayacak derecede çoktur bunları inkâr etmek nankörlüktür. Tamam, cemaatinde hizmetleri olmuştur ancak bu hizmetler Allah rızası için mi yoksa dünyevi menfaat için mi yapıldı? Eğer Allah rızası için ise minnete ve başa kalkmaya gerek yok karşılığı ahrette alınır. Gelinen noktada eylem ve söylem birbirini tutmamıştır ve makam mevki meselesi olmuş görünüyor. Müslüman Müslüman’ın Din kardeşidir kardeş kardeşe zulmetmez vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.