banner2


 

Kardeşlik köprülerini inşa etmek her Müslüman’ın, dini duyarlılığı olan sivil toplum kuruluşlarının asli görevleridir. Müslümanlar arasında din kardeşliği gerçek anlamda zedelenmiştir. Zedelenen kardeşliği tesis için rızayı bari için çalişmak, emek vermek iyi amellerdendir. Anadolu gençlik, İl başkanlığını yaptığım DİN BİR DER bu görevi yaptığı için bu yazımı ıslah hareketine ayırdım. Keşke, ceseden bende bu hizmetin içinde olsaydım. Din bir Der’in amacı ; ehlisünnete karşı talihsiz akımları bertaraf etmek, ümmet anlayışını aşılamak, toplum fertlerini hurafelerden korumak gerçek dini toplum fertlerine sunmak, din kardeşliğini pekiştirmek ilkelerinden bir kaçıdır. Değeri olmayan konular basında manşetlere taşınırken, yanlı, görmez, sağır medya bu konuları göstermiyor. Bizden değil ya anlayışı hâkim olduğundan miras yedilerdirler. Siyasette, ticarette, Amir memurlukta, yöneten, yönetilende bu atölyeden nem almayan mı var? O atölye ki,temelleri 1970 ler de atılmış  16 yıldır takip ediyorum hiç bir TV kanalı sabahları basın haberleri verilirken, Milli gazeteyi gösterdiğini, haberini insanlarla paylaştığını görmedim.

 Sadece o mu Anadolu gençlik İncirlik önünde protesto icra eder, Bağdat’a, Şam’a, Kabil’e Ankara’ya, Yemen’e, Libya’ya bombalar buradan yağar, terör yuvası burasıdır der hiç bir gazete yazmaz, televizyon ekranda gostermez. Her neyse benimki mevki kapanlara bir sitemdir. Bu yıl 4. Sü düzenlenen kardeşlik köprüsü kara deniz’den, doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ya her iki bölgeden Karadeniz’e âlimlerin buluşmaları gerçekleşmiştir. Bu oluşumun hayırlı öncüleri Din görevlileri Derneği, Medreseler vakfı, Anadolu gençlik ve hafızlar vakıf ve dernekleridir. Her iki taraftan en az ikiyiz âlim, hoca, toplum önderleri katılıyor. Din görevlileri başkanı Sayın Muhittin Yıldırım Bey bu çalışmanın, amacını  4 Madde ile izah ediyor. Madde 1) Türkiye’nin gündeminde olan terör haberleri yerine, Türk, Kürt kardeşliğini esas almak, kardeşlik haberlerinin oluşmasını sağlamak madde 2) Bölgeler arasında Hafızlık ve Arapça öğrenimi bakımından talebe akışını hızlandırmak. Madde 3.) Karadeniz’in turistik ve tarihi yerlerini Doğu ve güneydoğulu manevi önderlere tanıtarak kardeşliği pekiştirmek. Madde 4.) Ülkemizin iç barışının tesisine yardımcı olmak. Gönül ister ki, diğer kardeş sivil toplum kuruluşları aynı şeyi yapsın. Çünkü ülkenin iç barışa ihtiyacı var.

Sivil toplum kuruluşları siyaset üstü oluşumlardir. Gerçekten her madde çok değerli, hep ölüm haberleri, yalan, dolan, talan haberleri bizi uyutmuş. Bana bilgileri ıslah hareketinin bir neferi, fedakâr kardeşim Enes Bakirci göndermiş Allah kendisinden razı olsun. Şuurlu öğretmenler derneğininde bu oluşumda payı pek çoktur. Allah sayılarını artırsın. Siyasetçilerde seçimler bitince her şey biter. Bu hayırlı oluşumlar ve hizmetleri terörün panzehiridir Mevsimlik değil her zamandir. Silahla terör bitmez fikirle zikirle, vahiy kültürü ile çok insanin bataklığa düşmesinin engelidir bu hizmetler. Medrese, dini tedrisat, hafızlık dernek vakıf, sendika cihat vazifesini yürütür, emek sarf eder, kötülükleri izaleyi dert edinir çalışırsa ancak kaptığı unvanın hakkini ödemiş olur. Siyasetçilerin önünde put gibi duran, yanlışlarına bile alkış tutan bir oluşuma ben gerçek oluşum demem. Allah iyi çığır açmada, ıslah faaliyetinde bulunmayı herkese nasip etsin.

Bayram öncesi yine acı haberler duyduk. Erzincan’ın bir ilçesinde din görevlilerin toplantısı yapılırken, beş insan hunharca oldurulmuş, hem de din görevlisi tarafından. Vuran da intihar etmiş. Basın hemen kılıf uyduruyor, katil akli dengesi bozuk, psikolojisi yerinde olmayan diyor. Meczubun devlet memurluğunda ne işi var. İkinci ölüm haberi de Adıyaman’dan. Bir asker önce teröristlerce öldürülmüş, üç askerde yanlışlıkla dost kurşununa feda olmuş, toplam 4 Vatan evladı öldürülmüş, insan bu kadar kıymetsiz mi? her iki olayda soru işaretleri var. Ölenlere Allah rahmet eylesin, yakınlarına Mevlam sabırlar ihsan eylesin. Üçüncü üzücü olay trafik kazası olayı, Van da meydana gelen trafik kazasında beş can hayatini kayıp etmiş, Kadınlar Van da ki Akp kongresine katılacakmış, Allah vefat edenlere rahmet eylesin, yakınlarına sabrı Cemil nasip eylesin. Bu üzücü olaylar olurken, bayram sevinci nasıl olsun? Anadolu gençlik, derneği, Din Bir der, Şuurlu öğretmenler derneği, medreseler vakfı cihad, ıslah hareketlerini aralıksız sürdürüyor. Taraflı basın yazmasa, görmese de, amaç insanlara şirin görünmek, göze girmek, insanları razı etmek değil, yaratanı razı etmek en büyük idealimizdir. Bir insanın kurtuluşuna vesile olmak, büyük sevaplardandır. Tam tersi ise büyük günahlardandır. Mevla’m cümlemizi kardeşlik köprüsünü kuran, çalışanlardan eylesin… Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.