banner2


Uzun yıllar Türkiye’de gereksiz gerginliklere ve kutuplaşmalara yol açan başörtüsüne kamuda çalışanlar için serbestlik yasal bir güvenceye kavuşuyor.

Türkiye’de sözde laik kesimin önyargısı yüzünden yıllar yılı yüz binlerce başörtülü kızlarımız ve aileleri mağdur edildi ve eğitim hakları ve çalışma hakları ellerinden alındı.

Bu insanlar çalışma hayatından çekilmek zorunda bırakıldılar, adeta ekmekleri ve imanları arasında bu insanların tercih yapmaları istendi. Demokratikleşme Paketinde yer alan Başörtüsüne Kamuda sınırlı da olsa özgürlük gelmesi gecikmiş bir karar olmasına rağmen ilk adım olarak olumludur.

İnşallah en kısa zamanda gerek çalışma hayatında ve gerekse de eğitim kurumlarında başörtüsüne özgürlük anayasal bir güvenceye kavuşur.

Çünkü bu tür düzenlemelerin yönetmeliklerle halledilmesi, geçici olmakla birlikte kalıcı bir çözüm değildir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.