banner2

Dağlar büyük kütlelerdir. Kolay aşılmaz kayakla veya paraşütle hatta bazı yüksek dağların zirvesine eğitim almış dağcılar ancak ulaşılabilirler. Siyasete girmek çıkmakta bunun gibi zordur işin özü yine eğitimden geçmektedir. Eğitim şart. Bezen güvenilen dağlara kar yağsa da ümitsiz olmamak gerek çünkü her kar baharı müjdeler. Aday adayını belirleme sanki Kaf dağını aşmak ve ardını görmek gibidir. Aday belirleme süreci özellikle ilçe adayları epey uzadı adaylarda ve halkta bir bıkkınlık söz konusu. Kim olacaksa bir an önce belirlenmeli toplumda çok sabırsızlık var.

Cayanlar, kayanlar had safhada. Bu sürecin dost modern darbeci zihniyeti sebebiyle uzadığı kanaatindeyim. Başbakanın deyimi ile sızan virüsleri temizleme süreci gecikmeye neden olmuştur. 2013 Yılını geride bıraktık. Noel babayı kutladık ya Milli piyango biletleri milyonlarca insanlar bu hayalin arkasından sürüklendi ya, aynen bunun gibi siyasette insanları hayallerin arkasından sürüklüyor.

Bu durum ümitsizlik ve soğukluk doğurdu. İlimizde henüz siyaset suyu tam ısınmadı. Ak Parti Büyük şehir belediye başkan adayını belirledi çok iyi olmakla beraber rakiplerine gol atsa da, Henüz ilçe adayları belli değil, Aday belirlemede sıkıntılar olacağa benziyor. Toplumun nabzı seçim AKP İle BDP arasında geçecek Sanırım. BDP nin büyük şehir adayı henüz belli değil, Osman Baydemir’in kesin olması ihtimal. Yeri gelmişken Sayın Baydemir’e sormuşlar Diyarbakır’a ne yaptın? Sayın Başkan da demiş ki, Başkanlığım süresince davama hizmet ettim demiş tebrikler. AKP hiç zaman geçirmeden İlçe belediye başkan adaylarını açıklamalıdır. Çünkü kendisini çok badireler (aniden ortaya çıkan istenmeyen durum) bekliyor.

Adayların açıklanmaması halk arasında rakiplere koz verme anlayışı hâkim. Dost, post modern darbe hengâmında Ak Parti nin adaylarını bu kadar bekletmeleri zararınadır kanaatindeyim. İl ve İlçelerde kim kazanırsa kazansın kazanan inşaallah ilçelerle birlikte ilimiz olsun. Konu ile ilgili daha önce bir yazı yazmıştım. Eskiden darbe yapmak hep askerden beklenirdi asker yuvasına görevine çekilince şimdi de paralel devlet, dost darbesi, adliye balyozu ile karşı karşıyayız. Alnı secdeli insanların bu oyunda olması, gösterilmesi üzücüdür. Çünkü her iki taraf için kazanımlar alt üst olacak. Yazık değil mi? Bir hiç uğruna. İnşallah sağduyu hâkim olur.

Tüm çabamız derin güçlerin seçim atmosferine gölge düşürmemesidir. Onun için genelde tümpartilerin, özelde AKP Nin bir an önce sık dokuyup, ince elemekle beraber bir an önce adaylarını ilan etmelidir. Yoksa fırsatçılar fırsat kollamaktadır. Seçmenler olarak bu bizim doğal hakkımızdır. İnsan beş şeyde bağlılığı mevcuttur evvel Allah’a bağlılık, sonra Peygambere, bağlılık, üçüncüsü baba Anne çocuk sorumluluğu, eş sorumluluğu ve kardeş sorumluluğudur. Dikkat edilirse insan bağlılıklarla gün geçiriyor Konu siyaset olduğu için tekrar siyasete dönecek olursak görünen tablo iyi görünmüyor. Seçime kadar seçim kazasız geçerse galibiyet AKP nin görünüyor. Uzun iktidarı döneminde ülkeye artı hizmetler yaptı. Ak Parti. Tüm odak noktası Sayın Erdoğan’da toplanıyor. Geçmişte CHP, MHP Muhalefet olamadığı gibi şu anda aynı tempoda gönül ister ki muhalefet tam muhalefet olsun. Şu an ki muhalefet kendisine muhalif, halktan kopuk siyaset ilkelerini çiğneyici dün dündür bu gün bu gündür anlayışı ile hareket ediyor.

Siyasette bunlar olurken aslında bir başlık altında yazmayı düşündüğüm bir konu vardı. Ama birkaç kelime ile dile getirmeden geçemedim. Efendim her sene gelenek haline getirilen Mehmet Akif İnan’ı Belirli çevrelerce anılması… Anmak iyi olmakla beraber bence anmanın dozajı kaçırıldığı kanaatındayım. Toplumda iz bırakmış kişilerin anılmasına karşı değiliz. Fakat her şeyde bir ölçü ve sınır olması gerektiği gibi bu konuda da abartıya kaçılmaması gerekir.

Mümtaz şahıslar put haline getirilmemeli, ağlama duvarı hiç olmamalı, Akif İnan’ı Rahmetle anarken, Urfa’mızın başka tarihi ve manevi dinamikleri öyle çok ki, onlarda unutulmamalı, Büyük davalar belirli şahıslara indirgenmemelidir. İmkanlar çerçevesinde iyi yolda ve toplumlara hizmet alanında çığır açmış tüm şahsiyetlerin anılması dileklerimle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.