banner2

Kadın erkek eşitliği detaylı bir konudur. Kuşdili ile de olsa birkaç kelam yazmak istedim. Öncelikle Kadın ve erkekle ilgili ilahi kelam Kur’an-ı kerimde, Peygamber S.AV efendimizin sünnetinde, geniş olarak Fıkıh’ta, detaylı bilgiler var. Ayet ve hadis meallerini gazete sayfalarına serd etmek pek hoşuma gitmez. Onun için bu konuyu genel kültür bazında yazıyorum. Yaradılış gayesini pek bilmeyen echeller ne kadından, nede erkekten anlarlar. Ülkemizde kadın çok istismar ediliyor. Sözde kadın dernekleri kuruluyor. Neymiş kadına şiddet önlenecekmiş. Kadın erkek aynı haklara sahipmiş, tabiri caiz ise erkeği kadın, kadını erkek yapacaklarmış. Böylece kadın korunacakmış. Bu düşüncelere zavallılık der geçerim.

Gaye başka, gaye çağdaşlık, evlilik dışı ilişki yani nikâhsızlık, çocuk doğurmama, süt emzirmeme, nesli imha etme toplumun temel taşı aile yuvasını dinamitleme gibi doğru yolun sapık kollarının bir kaçı, bu düşüncelerle ne yapılmak isteniyor? Tablo ortada bunları savunmakla kadın cinayetleri mi önlendi, aile yuvasının sıcaklığımı tahkim edildi? Tam tersi, her gün kadın cinayetlerini televizyonlardan seyrediyoruz. Bu konuda bir iddia var erkek kadını aldatıyorsa kahraman, kadın erkeği aldatıyorsa fahişe algısı, İslam İnancına göre iki eylemde fahişeliktir. Bakmayın siz bazı bölgelerde aile kararı ile infazlara, bu olanların Dinle hiç alakası olmayanların işleği cinayettir. Ve cahiliye adetleridir.

Dinimizde kadında, erkekte eşrefi mahlûkattır. Yaratılmışların en üstünleridir. Fıtrat gereği hem kadın hem de erkek değişik hılkıyette yaratılmış, mizaçları değişiktir. Kadın doğurgandır. Eşit olacaksa erkekte doğursun, Kadın çocuğun rızkı olan hayat çeşmesinden çocuğuna süt verir. Erkekte demi bu sütü icat edelim. Erkeğin sakalı, bıyıkları var kadınları da mı bu hale getirelim, bazı erkekler sözde kadına benzemek için vücudundaki kılları aldırıyorlar. Bu işle uğraşanların reklamlarını panolarda görmek mümkün. Örnekleri çoğaltabiliriz. Kadın ciğer pare çocuğunun altını temizliğini yapar hiç tiksinmez fıtrat öyle dizayn edilmiştir. Erkek bunu yapabilir mi? Yapamaz. Kadın Dinimizde evin ailenin ilk öğretmenidir. İyiyi kötüyü, helal haramı, ahlak ve terbiyeyi çocuk daha aile yuvasında iken, genellikle öğreten Annesinden alır.

Din dışı eylem ve söylemlerle bazı erkekler kadını esir köle gibi görebilir. Bunların bu tutumu dine mal edilmemeli. Kadın dövülmez, sövülmez, erkekçe meşru hakları kısıtlanamaz. Sözde kadın seviciler bu yazdıklarıma kızabilirler kızsınlar. Bir kadın evinden koparılarak okulda öğretmendir veya memurdur, kreş bakıcısıdır vs. Sabah saat 8 den akşama kadar kalabalıklarla zaman geçirsin. Bu kadına özgür densin. Evdeki körpe dimağlı yavrularına bakınca, eşinin ev işlerini yaparsa esir demek en hafif ifade ile edepsizliktir...

Aile Çalışma bakanımız kadını iş gücünde istihdam etmek için ayrımcı bir anlayışla bazı kadınlara ekstradan 650 TL. Teşvik veriyor. Tamda kadını aileden koparma taktiği, Allah akıl fikir versin. Kadın şefkat kahramanıdır. Kadın ayakaltları öpülen kadim değerdir. Kadın aile yapımızın kopmaz direğidir. İstanbul sözleşmesi, kadına sınırsız nafaka garabeti bu yazdıklarımın birinci nedenidir. Bazıları kadın haklarını savunuyorum derken, erkeğin hak ihlalinden hiç bahsetmiyorlar. Bu çarpık görüşlerden çok aile reisi, cinayet işlemiş, cezaevini boylamış,  geride yetimler bırakmıştır. Çağdaşlık adına aile yapımıza bomba konmuştur. Sözde kadın hakları sevicilerine İllerimizin çoğunda seks köleliğine esir edilmiş kadınlar var. Üstelik vergi de bunlardan alınıyor. Bu kadınlar için yazı yazın, paneller düzenleyin, yürüyüş yapın o zaman ben sizi alkışlarım. Kadın, kadın erkekte erkektir. Fıtratla uğraşmayın elma ile portakal nasıl ayni olabilir… Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.