banner2

Kabul edin ya da etmeyin, bazı olaylar, bazı gerçeklerin içinde kimi sır, kimi gün gibi ortada gerçekleşir, gerçekleşecek. Kabul edin, etmeyin, tüm yaşantınız boyunca emek verdiğiniz, içimizde taşıdığımız mideyi doyurmak için akşama kadar koşturduğunuz bedenimiz gün gelecek bizden yana konuşmayacak, bizden yana davranmayacak. Yürürken övünerek yürüdüğümüz boyumuz, posumuz, eriyip gidecek, dayanamayacak kemiklerimiz zamanın yüküne. Ben seni taşıyamıyorum artık diyecek bedenimiz bize...

Kabul edin ya da etmeyin, bilerek yaşayın, ya da yaşamayın. Ölüm gelecek bir gün en müthiş gerçek diye. Azrail ile tanışacaksınız günü gelince, hem belki de daha tonla plan, program arasında oyun bozan bir emri vaki ile, toparlanmanıza müsaade etmeden, bizi alıp götürecek. Hesaba çekilme fikri size cazip gelsin ya da gelmesin, terazinin en hassası, en güzel demokratik ortamda, en adil haliyle kurulacak. Konacak üstüne, hiçbir riya olmadan yapıp ettiklerimiz, ya da yapmamız gerekirken yapıp etmekten kaçındıklarımız. Kul hakkını yiyin, yemeyin, sahibi olan sizinle hesaplaşmadan rahat yüzü göremeyecek insan. Zaman geçecek… Kabul edin etmeyin, sıhhat gidecek, beğenin, beğenmeyin.

Dünya’ya ait olmayan insan, gölgelikten çıkıp, asıl yurduna vardığında, aklını kullanırsa “önceden görmenin huzurunu”, aklı yoksa “keşkelerin pişmanlığını” yaşayacak. Kabul edin, etmeyin, bu gerçekler yaşamın yüzyıllardır gerçeği, oldu ve yine olacak. Bilin, bilmeyin, peşinden koştuğumuz dünya kıyametle birlikte, emredildiği gibi hayatının sonuna gelecek. Peşinden koştuğumuz altın, pırlanta aslında hepsi en sonunda yok olacak kadar bedelsizken, peşinden koştuğumuz kadar koca birer oyuncak. Oyuncaklarınıza aşırı düşkün olun, olmayın, elinizden kiracısı olduğunuz her şey bir gün alınacak. Kötüler kabul etsin etmesin, iyinin sahibi, güzelin gerçekleşmesi için müsaade verdikçe, iyilikler sarıp sarmalayacak. Planları en profesyonelinden yapanlar, oyunları bozan bozduktan sonra, kuyular kendi düştükleri yerler olacak. Mutlak adalet sahibi olan, haksızlıklara kendini adamış kör ve sağırlar istesin istemesin adaletin hükümleri çiçek açacak.

Cüz’i aklıyla insan, ufku kadar bilir, insan kısıtlılık halinin farkında olsun, olmasın, külli irade yönetecek her şeyi. VE EY! İNSAN İster kabul et ister etme ister hoşnut ol ister olma ister hazırlık yap ister yapma… En sevdiklerinin seni toprağın altına koyacağı gün için yaşıyorsun. ÖLMEK İÇİN YAŞAR İNSAN. Doğduğu gün ölümüyle tanışır, çünkü her nefis ölümü, doğumla birlikte tatmaya hak kazanır. Tercih değildir hayatta bazı şeyler, kabulleniş, eğer aklıselim bir insan ise önceden tedbirini almıştır. Akıllı çizgide olun, en saçmalamış yerde durun, yaşanacağı en keskin gerçek olan olaylar, sonraki zamanda dikkat edin keşkelere dönüşmesin. Rabbim bizlere aklıselim düşünenlerden eylesin… Selamla Kalın Selamette Kalın

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.