banner2

10 Mart 2021 Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece Miraç kandilidir. Ayetle hadislerle sabittir. İnkâr etmek, hafife almak küfürdür. Allah Resulü SAV’in mescidi Haramdan (Kabe- den) Mescid-i Akasa'ya, Oradan da semavata çıkması ister ceseden, ister ruhen çıkmasına bizler Müslüman olarak iman eder ve inanırız. Allah Resulünün Miraca çıkmasını Kuranı Kerimin İsra Suresi ve Necm Sureleri bize detaylı anlatır.
Miraç hadislerde daha detaylıdır. Miraç yükseliştir Aşıkın maşuka kavuşmasıdır. Şair ne güzel söylemiş " Getirdiler Burak’ı bin Muhammed dediler, binemem ya Cebrail ümmetim binmeyince" Bizlerde O Peygamberin Ümmetiyiz. Onun sünnetine ne kadar bağlıyız.

miraç yükseliş İsra ise gece yürümek, yol almaktır. Allah Resulü Allah'ın güç ve kuvveti ile Hicretten bir yıl önce Kâbe’den Burak’la Cebrail nezaretinde etrafı mübarek kılınan Mescidi Aksaya getirilmiş, oradan da yedi kat Semaya çıkmış son durak Sidretül müntehadır 

Semanın Birinci katında Babamız Hz. Adem AS. ikinci katta Hz. Yahya ve Hz. Isa üçüncü katta Hz.Yusuf AS. Dördüncü katta Hz.Idris As. Beşinci katta Hz.Harun As. Altıncı katta Hz.Musa As. Yedinci katta ise Hz. İbrahim ile karşılaşmış ve kelamlaşmıştır.

Allah resulü SAV. ile Allah arası Ayetin ifadesine göre iki yay arasındaki mesafe kadardır. Allah Resulü ümmeti için miraç tan üç müjde ile dönmüştür. Bunlar 5 vakit Namaz. İkincisi bakara süresinin son üç ayeti (Amenerresulü) üçüncü ise Allah'a Şirk koşmadan Ümmetinin affı için af yetkisinin Allah resulüne verilmesidir.

Miraçta Allah Resulü SAV. Geçmiş ümmetlerin hallerini görmüş. Cennettekilerin Fakirler Cehennemdekilerin ise Karun gibi zengin olanları müşahede etmiştir. Alim olupta ilmi ile amel etmeyen, ilmini lillah için anlatmayanlar, Zinacılar, Faizciler, malının zekatını vermeyenler, Anne-babasına karşı gelenler uyuşturucu kullananlar, uyuşturucuyu üretenler, kibirliler, yalan ve iftiracılar, Medeni hırsızlar, Gıybet edenler, zalimler, katiller, Allah'a karşı isyan bayrağını çeken tüm günahkarlar miraçta şiddetli azap gördükleri sınıflar Allah resulüne gösterilmişlerdir.

Etrafı mübarek kılınan, Müslümanların ikinci kıblesi Mescidi Aksa bugün Yahudi’nin kirli emellerine mahkûm, özgürlüğüne kavuşmasını bekliyor. Hem tüm Müslümanlar hem de yöneticiler mesuldürler.

Sadece Namaz kılmak bizi kurtarmaz Mübarek geceleri kutlamakta kurtarmaz. Yeryüzünde Allahlık taslayanların tarafı değil, Ümmet görüşü etrafında kenetlenmek ancak Ümmet fertlerini zilletten kurtarır.
miraç kandiliniz mübarek olsun...
Vesselâm

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.