banner2

İsra (Mekke) Mescidi Haramdan Kudüs’te bulunan Mescidi Aksaya yolculuktur. Miraç ise Mescidi Aksa’dan Semavata (Gökyüzüne) Yolculuktur. 2 Nisan 2019 Salıyı Çarşambaya bağlayan gece Miraç gecesiydi bu kutsal geceyi geride bıraktık. Şuur ile ihya edenlere ne mutlu. Ümmetin kurtuluşuna vesile olsun. Dövizin yükselmesi, soğan, Patatesin fiyat artışı, dışardan ithal edilmesi ve yerel seçimlerden dolayı kutsal miraç gecesi pek kutlanmadı. Mevlitler okundu, Oruçlar tutuldu, Hamasi bazı nutuklar atıldı, tebrikler sunuldu hepsi o kadar. Seçim atmosferi çok çekişmeli geçti. Helal harama riayet edilmedi. Kul hakkı gözetilmeden Eşit şartlarla yapılmayan bir seçim geçirdik İşsizlik, yokluk, adaletsizlik toplum sorunları hiç kale alınmadı. İftiralar, Irkçı söylemler en önemlisi olmayan beka sorunu lafları rüzgâr gibi esti gürledi. Millette seçim günü oyu ile noktayı koydu, seçim bitti geçim başladı. 

Menfaate dayalı kemik siyasetini pek sevmem bir nebze değinmek istedim. Bir oy uğruna, mevki makam uğruna kalplerin kırılması, ayrıştırılması onarılmaz yaralardır. Üç Ayların içindeyiz bu aylar feyiz bereket aylarıdır. Nedense İnsanlık bu mübarek Aylardan bereketli günlerden bilhassa Müslümanlar pek nem kapmıyor. Bazı sapıklar İsra ve Miracı inkâr ediyorlar yeniden İman etmeleri gerekir.  Allah hidayet versin. Kur’an-ı kerimde İsra suresi var. Merak edenler hem bu sureyi hem de Necm surelerini Meal veya tefsirden okuyabilirler. Teberruken iki ayet mealini vereceğim. Allah tesirini halk eylesin. İsra Suresi ayet 1.” Kulu Muhammedi SAV. Bir gece Mescidi haramdan kendisine bazı ayetlerimizi göstermek için etrafını mübarek kıldığımızMescidi Aksaya götüren Allah her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. O her şeyi Hakkı ile bilen hakkı ile görendir.” Diğer ayette “ Peygamber ile Allah arası iki yay arası yâda daha yakın oldu.” En Necm S.Ayet 9. Miraç ve İsra ile ilgili çok Ayet ve hadisler var. Biz İnanalar olarak Allah resulünün Mescidi Haramdan Mescidi Aksaya gidişi semada yolculuğunu, ister bedenen ister Burak ile gidişine İman ederiz. Müşriklerin Ebubekir’i Sıddık’a ya Ebubekir Muhammed ben semaya çıktım diyor sen ne dersin dediklerinde o demişse doğrudur tasdik ederim dediği gibi. Bizde inanır ve tasdik ederiz. Kuvvet ve kudret sahibi Allah’ın gücü her şeye yeter. 

Müslümanlar Miraç gecesinde Namaz kılsın, Gündüz Oruç tutsun, Mevlitler okusun etrafı mübarek kılınan Mescidi Aksa bugün Yahudi’nin çizmesi altındadır, İslam ülke liderleri hep kınamakla yetiniyor. Siyonist zihniyet kınamaktan anlamaz. Güçten anlar Mübarek mekân Mescidi Aksa özgürlüğe kavuşma gününü bekliyor. Allah resulü Semavata çıkarken ilk önce Âdem aleyhi selamla buluşmuş yedinci katta ise İbrahim AS. İle karşılaşmıştır. Ümmetlerin hallerini temaşa etmiş çektikleri azapları görmüştür. Gıybet edenler, zinacılar, Faizciler, Yetim malı yiyenler, İçki içenler zalimler, Bildikleri halde anlatmayanlar, günah işlemede sınır tanımayanlar, İbadetsizlerin çektiği azaplar Allah resulüne gösterilmiştir. Allah Resulü SAV.  Müjdelerle yeryüzüne inmiştir. 

Bu semavi yolculukta Cebrail AS. Allah resulünün refakatçisidir. Müjdelerin birincisi beş vakit namazdır, ikincisi, bakara Süresinin iki ayetidir. Üçüncü müjde ise Allah resulüne af yetkisinin verilmesidir. Müjdelerden Namaz Müminin miracıdır. Namaz Dinin direğidir. Namaz kılanın ruhen yükselişidir. Namazsızlık ülkemizde yüzde yirmilere düşmüş, kılınan Namazda insanları kötülüklerden alıkoymuyor. Çok görkemli Camilerimiz var. Camilerin çok oluşu bizi mesuliyetten kurtarmıyor. Camilerin ziyneti Cemaattır. Vakit Namazlarında çoğu zaman Camiler boştur. Camilerin, Cemaati çekme mıknatısı donanımlı Din görevlisidir. Gerçek Dinin Din adalarına büyük ihtiyaç vardır. İnsan ruhu haramlarla zehirlenmiştir. İnsanların bizden razı olması değil, Allah’ın bizden razı olması ilkemiz olmalıdır. Üç aylar ve Miraç hürmetine Allah ümmeti Muhammed’e yardım eylesin, sıkıntılarını def eylesin, düşmanlarına fırsat vermesin. Unutmayalım ki, her kılınan Namazla İnsan ruhen Miraca yükseliştir. Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.