banner2

Bidat Resulallah SAV. Den sonra ortaya çıkan her şeydir. Bid’atle ilgili çok hadisler var birkaç hadisin manasını vereyim. ”İşlerin en kötüsü sonradan ihdas edilenlerdir. Müslim Cuma 43.”Sonradan ihdas edilen her şey Bidat tır. İbni. Mace Mukaddime, 7 ”Her bid’at dalalettir. Müslim Cuma 43.”Din namına sonradan ortaya çıkarılan şeylerden sakının. Gerçekten sonradan ortaya çıkan her şey bid’at’tir. Ve her Bid’at ise sapıklıktır. Bu durumda sizin yapmanız gereken şey benim sünnetime ve birer hidayet ve irşat rehberi olan Halifelerimin sünnetlerine sarılmanızdır. Ebu Davut Sünnet 5.”Bid’at ve Hurafelerle ilgili birkaç Ayet mealini vereyim konuya direk geçelim. ”Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. En’am S.A.38.” “Bir şeyde anlaşmazlığa düşerseniz, çözüm için Allaha ve Resulüne başvurun. Nisa S.A.59” “Gerçeğin ötesinde sapıklıktan başka ne var ki,” Yunus S.A 32.”Ayetleri başta yazmam gerekirdi işlenen Bid’atlar, hurafeler hadislerde açık beyan edildiği için, yorumlanması gereken ayet meallerini hadis meallerinden sonraya bıraktım. Gerek Ayet gerekse hadislerden nem kapmayı Mevla hepimize nasip eylesin.

Ahır zaman Asrında Müslümanlar Farzı, Vacibi, Sünneti bırakmışlar denebilir. İmha, yıkım, Din den uzaklaştırma ekibi, bu güne kadar yaptığını yapmış, yapmaya da devam ediyor. İslam Dininin İlkelerine Müslüman’ım diyenlerin verdiği zarar bahsi geçen yıkım ekibinden daha fazladır. Adı Prof. Sözde Din adamı Hadisi, Şefaati, sünnetin çoğunu inkâr ediyor. Şimdi de Kur’an-a el uzatanlar var bu bir projedir, Dini yıkım ekibidir, Dini güya güncelleme görevli şarlatanlarıdır. Dinin, Kur’an-ın koruyucusu Rabbül Âlemindir. Her kes görevini yapıyor. Müslümanlar Dini yıkım ekibine karşı uyanık olmalı, gereken cevabı anında vermelidir. Cevabı verecekte gerçek âlimlerimizdir. Ne yazık ki, aynı inanca inananların aralarına noktalar, virgüller, kalın çizgiler konmuş. Tabiri caiz ise birileri gerçek Dini satmış, başka bir Din anlayışı kaim edilmiş. Dinimizde helal, haramlar bellidir. Müslümanlar dünya nimeti uğruna cesurca günah işlemeye devam ediyorlar.

Konumuz olan Bid’atları işlememek, hurafeler de boğulmamak gerekirken, günümüzde. Büyük günahları işlemek günlük virt haline gelmiştir. Her Müslüman’ın 32 Farzı bilmesi, yaşaması bugün Farzı ayındır. Beşeri sistemlerden helalleri işlemek, haramlardan kaçınmayı beklemek abestir. Sistem herkesi serbest bırakmış, Üretimi haram olan her şey sistemce sonsuza kadar önü açık bırakılmış, sevap getiren, tevhit inancına uygun olanlar ise, Müsaade ettiğim kadar yapabilirsin demiş demeye de devam ediyor. Üstat Necip fazılın ifadesi ile iki Musluk var birinden kir birinden nur akar, Nur kısıtlı, kir musluğu sonuna kadar açık hem de devlet eliyle yapılıyor. Seçilen vekillerimiz kir musluğu için el kaldırmamalı, Nur musluğu için el kaldırmalıdırlar. Haram, bidat, hurafeleri işlememenin en büyük kalkanı devlet eldir.

Dini düzen olarak kabul etmek ve uygulamaktır. Ülkemizde Laiklik adı altına İnananlara çok sıkıntılar çektirilmiş, iğneyle kuyu kazar gibi bu günlere gelmişiz. Şunu bilmede fayda var, Din düşman ve tahripçilerinin tüm ilkeleri sistemde temel taştır. Gelen kim olursa olsun uygulamaya devam. Din dışı eylem ve söylemlere karşı samimi mücadele eden halis niyetli, rızayı bari için çalışanlar var, var olamaya da devam ediyor. Allah sayılarını çoğaltsın. İttihadı ulema ekibi gibiler. Biraz bid’at ve hurafelerden bahsedeyim. Her ikisi yani bid’at ve hurafe dinimize sonradan günlük yaşantımıza bulaşmış eklenmiş sünnet dışı amellerdir.

Ezan okumak sünnettir. Minare sonradan icat edilmiştir. Her Müslüman’ın Namaz kılarken başı örtülü Namaz kılması gerekirken, başı açık Namaz kılmak sonradan icat edilmiştir. Bid’at iki çeşittir. Helale yakın, harama yakın bidat çeşitleri var. Fıkıh kitaplarında detayları var okumak, öğrenmek, yaşamak en iyi yoldur. Güncellerden Yılbaşı yaklaşıyor. Din düşmanları, ceptekini alma çalma sömürme araçlarını çalışmaları tüm hızı ile devam etmektedir. Hıristiyan âdeti olan yılbaşını kutlamak, kumarın bir çeşidi olan yılbaşı biletini almak bilet cepte iken, camide Namaz kılmak. Bu gecede hindi ve çam katili olmak, Dansözlü etkinlik düzenlemek, toplum huzurunu kaçırmak, kafaları sarhoş etmek, taraftar olmak, destekleyici olmak külliyen haramdır. Din dışıdır. O gece ekranları karartmak en güzel yoldur. Bidat da hurafeler da haramın her çeşidini işlememek, Dinimizin emirlerini yerine getirmek, yasaklardan kaçınmak dileklerinle… Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.