banner2

 

Mübarek Ramazan ayını geride bıraktık, Ramazan ayı Kur’an ayıdır, Ramazan ayında Cennet kapıları açık, cehennem kapıları ise kapalıdır. Şeytanlar ise Ramazan ayında zincirlere vurulur. Ramazan ayında Müslüman toplum fertleri Ümmet peygamberinin ibadet anlayışı ile tanışır, tüm sünnetler icra edilirse ne güzel bir Ramazan veya Oruç denilebilir. Bunu tersi ibadet anlayışı ise uydurulmuş din anlayışıdır. Ramazan ayında Camiler tıklım tıklım doldu teravihler kılındı, mukabeleler okundu, fıtır sadakaları verildi, zekâtlar az da olsa verilmeye devam edildi. Kur’an ayı olan Ramazan Ayında Kur’an okunurken, çoğu zaman anlatılmadı. Zekâtlar, sadakalar hayır hasenatlar İslama göre verildi ise Allah kabul etsin. İftar zamanı sofralarda israflar cirit oynadı. Televizyon zamane hocaları çok fetvalar savurdu. Görkemli iftarların semtine fakirler uğramadı, fakirler yine Ramazan paketleri ile avutuldular.

Ramazan ayında kutsal beldelerdeydim süper umrecileri çok gördüm. Bir taraftan barınak, karın doyuracak yiyecek bulamayan, ulaşımdan yoksun İslam ülkelerinden umre için gelen fakirler. Samimi umreler ibadetler yaparken, diğer taraftan kapitalizmin emici hortumu olan Zemzem tovers ta en az yirmi otuz çeşit nimetlerle iftar açan, namazını orada kılan, hiç terlemeyen üstelik Kâbe imamına uyarak namaz eda eden süper umre takımı hangisi, makbul? Onu Allah bilir. İnsanlar aç perişanken özel zevki için milyarları her sene verip süper umre yapanlara aklım ermiyor. Hele Kâbe etrafında ümmete ait ikiz kulelerde rahat ederek dünyalık zevk için zaman geçirmek Kâbe İmamına uyarak Namaz kıldım, umre yaptım demeyi ise hiç aklım almıyor. Kâbe ve kutsal beldelerde de Kur’an çok okundu, hem teravih hem Teheccüt Namazı hem de vakit Namazında ne yazık ki, okunan Kur’an anlatılmadı. Başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam ülkelerinde okunan kuran anlatılmadı. Sanki Ramazan ayı mevsimlikmiş gibi geldi geçti.

Ramazan ayında dolan camiler bom boş vaziyette, halbu ki,  din, İslamiyet mevsimlik değil, Dinimize göre en efdal ibadet anlayışı azda olsa devamlı olanıdır. Senelerdir umre işini yapıyorum. Çok değerli hocalarla konuşuyor ve tanışıyorum. Kutsal beldelerde, Mesela hocalarıma Hac ve umrede veya bunun dışında kadınlara Cuma Namazı farz mıdır diye soruyorum hepsi farz değil diyorlar. Ancak Kâbe de Cuma günleri kadınlar erkeklerden daha fazla yer işgal etmektedirler. Üzerine farz olan erkeklerin hakkına tecavüz edilmektedir. Maslahat icabı olsa gerek hiçbir hoca Cuma günü kadınlar Namazlarını otelde kılsın diyemiyorlar. Başta diyanet işlerlimiz olmak üzere bu konuya açıklık getirmelidirler. Kâbe dâhil tüm suud Camilerinde Namazlarda çok uzun süreler okunur rükû sücutlarda en az yirmi otuz sefer sübhane Rabbiyel azim veya sübhane Rabbiyel ala deniyor. İbadetin hazzı kaçıyor Kâbe ye gelenlerin hepsi misafir, yaşlı insanlar, hasta olanları had safhada niçin ibadet uzatmalı yapılıyor anlamış değilim. Bildiğim dinimizde zorlaştırma değil, kolaylaştırma vardır.

Kutsal bir ayı geride bırakırken, her sene olduğu gibi geleneksel bir din anlayışı, uyduruk din kuralları ile uyutulduk uyutulmaya devam edileceğiz gibi. Kur’an ve sünnete uymadıkça. Mevlam hepimizi uyandırsın. Ülkemiz ve dünya gündemleri çok karışık. Zalimler zulümlerine katiller katliamlarına devam ediyor. Yazılı ve görsel basın çok yanlı beyazı kara göstermede zirvede yaşıyorlar. Sağlıklı bilgiler kıt, satılmış kalemler utansın. Hakkı haykırmayan sesler kısılsın. Mekke dönüşü uçağımız havalandı uçakta Şanlıurfa, Diyarbakır, Maraş’tan 177 Kişi vardı Uçak özel bir şirketti tüm görevliler eskiye göre değişkendi ilk işi anonsla Bir bankanın reklamını yaptı sonra kredi çekme nimetlerinden bahsetti, ben görevim icabı itiraz ettim hostes hocam bu reklamı yapmak mecburidir dedi Müslüman iktidara duyurulur. İlahi kelam ahır zaman neslini izah ediyor zaten ( Bundan sonra onların arkasından gelen nesil, namazı ihmal (zayi) ettiler. Ve şehvetlere (nefsin arzularına) tâbî oldular. Artık yakında gayy (cehennemde en alt bölüm) ile karşılaşacaklar. Meryem 59. ayet Beşeri sistem dini kendisine uydurmaya çalışıyor bunu da becermiş denilebilir. Rabbim hepimizi uyduruk din anlayışından muhafaza etsin. Din mevsimlik değil, evrensel ve devamlı olandır. Misafirimiz olan Ramazan ayı Oruç bizden razı olarak ayrıldı ise ne mutlu bize. Gerçek bayramları kutlamak ümidimizdir...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.