banner2

İslamiyet = Teslimiyettir.

Hakka, hakikate ve gerçeklere ama en önemlisi tam özgürlüğe teslimiyettir.

Türkiye’de zaman zaman “şeriatı getirecekler”, “tehlikeli akımlar” gibi söylemlerle Müslümanlar “hedef” alınır.

 

Oysa Müslümanlık, “yaratandan ötürü yaratılanı sevmektir”. İster zengin ister fakir, ister genç ister yaşlı, ister sağlıklı ister sağlıksız ve en önemlisi ister Müslüman ister Müslüman olmasın tüm renkler, diller ve inançlar Allah’ın ayetindendir.

 

Yıl 2013, aylardan Ağustos…

Dünyaya medeniyet ihraç eden ve Müslümanların bir merkezi sayılan İstanbul’dan bir anı.

Türkiye dışında başka ülkelerinde vatandaşı olan bir bayan doktor İslamiyeti seçiyor ve İslami kurallar çerçevesinde çarşafa ve peçeye bürünüyor.

 

Doktor hanım, alış veriş yapmak için Bakırköy’de bir markete gidiyor. Peçeli müşteri gören market müdürü, doktor hanımın yanına gelerek “Sizden şüpheleniyoruz” diye aşağılamaya çalışır. Doktor hanım ise fitne ve olay çıkarmamak adına vakurlu davranıp marketti terk etmeye çalışırken olayı gören bir bayan müşteri ise yıllardır bazı odaklar tarafından pompalanan “Böyle giyinmekle Atatürk düşmanlığı yapıyorsun” diyerek Atatürk’ün eşinden habersiz şekilde yorumluyor.

 

Doktor hanım, alış veriş yapmayarak protesto ediyor. Daha ileride küçük bir bakkalda alış verişini yaparak evine dönmek isteyen Doktor Hanım, caddede meydana gelen “trafik kaza”sında bir kişinin yerde yattığını görür.

 

Yardımsever Doktor Hanım, “Ambulans gelmeden ilk müdahale”yi ediyor. Ambulans gelince yaralı hastaneye sevk ediliyor.

 

Yaralı şahıs tahmin etmeyeceğiniz bir kişi; Market Müdürü….

 

Doktor Hanım olayı şöyle yorulmuyor. “Ben Müslüman’ım ve Hipokrat yeminim var” diyerek büyüklüğünü gösteriyor…

 

Sahi İslamcılar, yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’ye şeriat getirir mi?

 

İLGİLİSİNE

Allah kuluna üç şekilde cevap verir; ‘Evet’ der, istediğini verir; ‘Hayır’ der, daha iyisini verir; ‘Bekle’ der ve en iyisini verir. (Mevlana)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.