banner2

İslam kardeşliği ilahi ve nebevi emirlerle her Müslüman üzerine farzdır. Hele Ümme tin helake sürüklendiği asrımızda, İslam kardeşliğinin pekişmesi,oluşması Müslümanların Ümmet anlayışında olması gerekir.

Müslümanlar hiç bir zaman, meşrepte, mezhepte, Irkta, Parti anlayışında, Bir tarikat dergahında, Coğrafi bölgecilikte birleşe-mezler.Inananlar bir birinin din kardeşleri ilkesine terstir.

Islam coğrafyasındaki sorunların zilletin bitmesi,birikmiş sorunların çözümü islamı, islam kardeşliğini üst kimlik kabul etmek uygulamakla mümkündür. bunun dışındaki Bayrak, vatan, beka, ırkçı söylemler derde deva değildir.

Ümmet ara sındaki vahdeti, Din kardeşliğini dinamitle yen Irkçılık ve cehalet mikroplarıdır. Müslümanlar arasında kardeşliğin tesisi bazı maddelere bağlıdır. Bunlar! Allah için bir birini sevmek, gıyabında din kardeşinin huku kunu savunmak,kendisi için istediğini Din kardeşi için istemek, Asla din kardeşinin aleyhinde ve hoşlanmayacağı şeyleri söylememek, Din kardeşinin kusur ve ayıplarını gizlemek,darlık ve zorluk zamanında din kardeşlerinin yardımına koşmak, En çok üç günden fazla dargın kalmamak.

Bu maddeleri Din bir der Genel Bşk.Sayın Muhiddin Yıldırım beyin 12. sini düzenledikleri Kardeşlik köprüsü konuşmalarından aldım. ifasada engel oldukları için Allah yar ve yardımcıları olsun.Islam kardeşliğinin tesi sinde gerçek ulemanın payı çok büyüktür.

bunca imkanlar elde iken,seyirci kalmak, bana ne demek bizi sorumluluktan kurtramaz. Geçen hafta bir kuruluş mutlu devletlerin anketini yapmış ülkemiz dünya devletleri arasında mutlulukta 104'müş.dünyayı kan gölüne çevirenleri, katilleri, işgalcileri, sömürgenleri kimse kale almıyor.

Devletleri mutsuz hale getirenler kimler? kimse dokunamıyor. Adaletin, adaletsiz paylaşımın, zulmün olduğu, yönetilenlerin yönetenlerce köle muamelesi gördüğü, toplumlarda insanlarda nasıl mutluluk olabilir. Zillet icin de yaşamanın,yokluk,yolsuzluk, mutlusuzluğun, Vahdetsizliğin sebeplerini rahmetli Ömer Hayyama atfedilen bir siirde özetle niyor.
"CELLADINA AŞIK OLMUŞSA BİR MİLLET,İSTER EZAN İSTER ÇAN DİNLET İTİRAZ ETMİYORSA SÜRÜ GİBİ MİLLET. MUSTAHAKTIR ONA HER TÜRLÜ ZİLLET Fazla söze ne hacet... Mevla Ümmete Din kardeşliği ekseninde çalışmayı nasip etsin vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.