banner2

Ramazan Ayında Oruç tutmak bu beş sütundan biridir. Ramazanda Oruç tutmak farzdır. Mazereti olanlar hariç. Bize günlük yaşantımızda sevap getirecek başka iyi amellerde var.

Yüce mevlamız buyurur. "Allah'a ibadet ediniz ona hiç bir şeyi ortak koşmayın buyurduktan sonra 9 Sınıf insa na iyi davranmamızı,yardım etmemizi em retmektedir. 1.Ana babaya ilgi, alaka, bakma sorma, of bile dememe.
2.Akrabayı sorma, yardım da bulunma kollama,
3.Yetimlere el uzatma,kim bu yetimleri bırakmışsa onları tanıma buğz etme,
4.Yoksullara bakma dertlerine derman ol ma gıda kolilerinden ziyade nakit vermekle sevindirme,
5.Yakın komşulara yardımda bulun ma hal hatır sor ma dertleri ile ilgilenme,velevki Komşu Müslüman olmasa bile,
6.Uzak komşu ya yardımda bulunma el uzatma.Komşu sağ sol ön,arka 40 kar kişi ev olaraktır.
7.Yakın arkadaş lara yardım,dertlerine derman ol ma hal hatır sorma,
8.Yolculara,yolda kal mışlara yardımcı olma, sıkıntılarını giderme,
9.İşçi ve hizmetçi elleriniz altında bulu nan ve çalışanlara her türlü yardımı yap mak sıkıntılarına ortak olmak.
Ayetin so nunda Allah kendini beğenen ve daima böbürlenenleri sevmez."
Nisa suresi/36A.
Allah'ın bu ayetinde belirttiği bu güzel amelleri yapmayı sadece Ramazan ayında değil,her zaman yapmayı Mevlanasip et sin Oruçlarımız kabul olsun.Dinimizde sadece Oruç tutmak, Nanaz kılmak, Hac, umre yapmak, sadece bir tarikata bağlanmak, sakal bırakmak, Kuran hafızı olmakla kurtula mayız.

Ruh bedende kaldığı müddetce lehte olanları yapmak, Aleyhte olanlardan ka- çınmakla ancak kurtulabiliriz.ülkemiz ve Dünyada ki Müslüman Sadece zekâtlarını islama göre nakit olarak fakirlere verseler yer yüzünde fakir kalmaz.
Dünya bir hastalıkla boğuşuyor. insanlık çaresiz,umutsuz. Bir kurtarıcı ve uyarıcı arıyor. Bu sıkıntılı dönemde en büyük görev Müslümanlara düşüyor. Islam coğrafyasında insanlar açlıktan ölüyor, susuzluktan kıvranıyor.bir deri bir kemik ekranlara yansıyorsa, bu tablo Müslümanlar için yüz karasıdır.
Gerçi siya setçilere güdümlü oy avcıları adınada sivil toplum kuruluşları denilenler azda olsa yardımlarını taraflı ekranlarda görüyoruz. Gerçek yardımseverleri alkışlarız.
Pansuman tedbirlerle fakir huzur bulmaz.Insanlığın kurtuluşu,israfı önleme, devletçe,üretim, istihdam, adil paylaşımla ancak mümkündür. ülkemizde 30 Milyona yakın açlık sınırının altında geçim sıkıntısını çekenler pansuman sosyal yardımlarla ayakta dura biliyor.Şimdide çuvallarla patates dağıtılı- yor insan onuru bu kadar ayaklara düşmüş.

Karnı büyükler üç beş maaşla doymazken, ihtiyaç sahibine de patates düşüyor. unutulmamalıdır ki,bir insanın midesi ni doldurmadan kafasını dolduramazsınız elinde ki güçlerle hesap vermekten korunanlar Mahkeme-i kübrada hesap vermekten kurtulamazlar.
Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.