banner2

Diyanet işleri başkanlığınca her Yıl Ekim Aýının ilk haftası Camiler haftası olarak kutlanır.
Cami deyip geçmemek lazım Camiler Allah'ın evleridir. Camilerin dokunul mazlığı vardır. Cami; cem toplanılan yer mekan demektir. Camilerde sınıf ayırımı yoktur.
Camilerdeki saflar eşitliğin ifadesidir. Savaşta bile Cami ve kiliseleredokun mak haram kılınmıştır. Camilerin varlığı Ayet ve hadislerle sabittir. Camiyi hafife al mak, küçümsemek küfürdür.
Hz.Adem'den beri Cami,mabed, ibadethane isimleri ile var olmuştur. Kıyamete kadar da var olma ya devam edecektir.
Zaman zaman zorbalar Allah'ın evleri Camileri mülevves emelleri için kullanmaya kalkışmış iseler de muvaffak olamamışlardır.
Yer yüzünde 4 Camii var. Haremi Şerif Kabe,Mescidi Aksa (bugün esaret altında) Mescidi Nebevi Medine ve yer yüzündeki tüm Camilerdir.

Camileri zinetli, israflı, gösterişli yapmak kıyamet alametlerindendir. Camilerin zineti Cemaattir. Camilere insanları mıknatıs gibi çekecek çilekeş İmamlar ve bağrı yanık müezzinlerdir.
Beşeri siyasetin borozanlığını yapan Din adamları Camilerin cemaatını ketmeden hocacıklardır. Tarih bo yunca elif gibi dik duran, Dini dünyalıklara satmayan, Kuran'ı nesilden nesile aktaran eli öpülesi hocalarımızda kandil gibi toplum nezdinde itibarlarını minnetle korumaktadırlar.
Rabbim sayılarını artırsın. Camiler ilim irfan yuvalarıdır. Beşeri sistemlerin hakim olduğu Dünyamızda Hafızlarımızca ilahi kelam Kuran'ı Kerim güzel kıraatlarla okunur. Ancak doğal olarak anlatılmaz.
Halbuki; Kuran okunmalı,anlaşılmalı, yaşanmalı ve anlatılmalıdır. Onun için Camileri iman dolum tesisleri olarak tabir ediyorum.Camiye boş gelen,dolu dönmelidir. Camilerde camilerin asıl fonksiyonu icra edilmiyorsa, Camilerde kılınan Namaz 27 derece sevaplıdır anlayışı hangi Camiler sorusunu aklımıza getirir.
Camiler sade ve helal para ile yapılmalıdır.

Açılan yapılan Camiler boş ise, sadece sembol olarak görülüyorsa O Camiler indallahta gariptirler. Camiler Dinimizde çok mühimken,Yüz yıla yaklaşan Cumhuriyet döneminde devlet kurumlarında ve bakanlıklarda mescid açılmasına ilk öncü, geçen hafta vefat eden Milli görüşün Çınarlarından OĞUZHAN ASILTÜRK'tür. Allah rahmet eylesin nur içinde yatsın mekânı cennet olsun. Vesselam..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.