banner2

 

Kameralar iki çeşittir ilahi kameralar, beşeri kameralar İlahi kameralarda yanılma payı olmaz, beşeri kameralarda ise yanılma payı çok olur. İnsanlar beşeri kameralardan korktukları kadar, ilahi kameralardan hiç korkmazlar, Hayatın her alanı beşeri kameralarla doludur, beşeri kameraların iyi ve kötü yönleri vardır. Sokaklar, Caddeler, resmi daireler, çoğu iş yerleri beşeri kameralarla doludur. Suç işlemede güzel kanıt ve delildir. Bu teknoloji buluşu bazen insanlarca yanlış kullanılıyor. Art niyetli hainler kutsal bir şey olan kamerayı mahremiyet gözetmeksizin masum insanı rencide etmek için kullanabiliyorlar. Geçmişte çok böcek olaylarına şahit olduk. İnsan onuru ile oynamak, rencide etmek hafif tabirle alçaklıktır. Bir hırsız hırsızlık yaparken en çok korktuğu şey kameradır. Markete girerken, resmi dairelerde iş görürken, hatta evlerin, binaların giriş çıkışları bile böyledir.

Kamera olmalı mı? İyi kullanılırsa olmalı, İlahi kameraların varlığı daha bambaşkadır. İnsan suç işlemede beşeri kameralardan ne kadar korkuyorsa, daha fazla ilahi kameralardan korkmalıdır. Yoksa Allah’tan korkmaz insan sınıfına girer ki, insan için kötü bir ameldir. Hayatımızın tüm alanları ilahi kameralarla kayıt alına alınıyor. Öldükten sonra, tüm yaptıkları kendisine gösterilecektir. Gör ve oku denilecektir. Bu konu bilhassa siyasilerimizde aşırı derecede mevcuttur. Mikrofonları ele alarak, ekranlarda allame kesilirler bu konu ile ilgili tüm siyasetçiler için geçerlidir. Konuşurken, tüm söylemleriniz ilahi kamerada kaydediliyor. Rütbeler, rozetler, mevki makamlar, varlıklar mahşerde tarihi geçmiş şeyler olduğu gibi, kurtuluş imkânı da yoktur. Bu kural tüm insanlar için geçerlidir. İlahi kameralardan korkmadan dünya yaşantısı tehlikededir demektir. Allah’tan korkmayandan kork demişler. Dini anlayış günü birlik ve mevsimlik değildir.

Din sadece Camilere hapsedilmemelidir. Varlık, şehvet, şeytani düşünce, nefsi tatmin etme asrımızda ilahi kamerayı unutan insan tipidir. Cahiliye adetleri bugün toplum fertlerini kasıp kavuruyorsa, din âlimleri tebliğ görevini yapmıyor demektir. Ramazan ayı yaklaşıyor, şimdiden Televizyon vaizleri ekranlarda, Ramazan paketleri sevgililer gününü andırıyor. Her sene bu konuyu işliyorum, Zekâtlar genellikle Ramazan ayında veriliyor, Allah zekâtı tarif ederken, verileceği yerler bellidir. Zekât nakit ve cinsinden(Buğday, Üzüm, arpa gibi) Verilir. Zenginin fakirin ev ihtiyaçlarını belirlemeye hakkı yoktur. Verirsin nakit hayrını fakirde ihtiyacını o nakitle giderir. Hepsi bu kadar! Yaş kuru karıştığı için vicdan cüzdan misali kayıt dışı çok nakit kapma, İslam dışı toplama sektörü var uyanık olalım. Ramazanda niçin suç oranları azalıyor. Çok düşündürücüdür. Çünkü toplumun ıslahı Din iledir. Vicdanda olmayan korku, kanunlarla tatbik edilemez. Dindar nesil söylemle değil, eylemle olmalıdır.

Hz. İbrahim daha çocuktur, rivayete göre bir mağaradadır. Bir gece dışarı çıkıyor gökyüzünde yıldızlar var İşte Allah’ım budur diyor sabaha doğru yıldızlar kayboluyor. Başka bir gece bu sefer Ay gökyüzünde görülüyor,  öyleyse ilahım budur diyor. Sonra güneş doğunca ayda kayıp oluyor, o zaman ilahım güneştir diyor akşam olunca güneşte batıyor. İbrahim şaşkın o zaman kayıp olan hiç bir şey benim ilahım olamaz diyor. Öyle ise Yıldızları da, Ay’ı da, Güneşi de halk eden benim Rabbim dir diyor. Rabbine öylece kavuşuyor. Bu gün Ümmeti Muhammede hâşâ ilah sorunu var. Faniler çoğu zaman ilah ediniyor, mal, mülk, servet, dolar yular, kadın, lider, beşeri siyasetler, mevki makamlar, katlar, yatlar, dini konularda uydurulmuş şeyhler gibi ne demek istediğimi anlayan anlıyor.  Allah Tüm ümmet fertlerini bu şirki düşünceden muhafaza eylesin.

Biz iyi  ve kötü şeyleri yazarken Referandum sonrası cennet vatanımızda huzursuzluk çıkarmak isteyen kötü emelli bir zümre var. Nedense Dünya zengini Yahudi Asıllı Soros yine Türkiye de yapacakları bellidir. Her Müslümanın oyuna gelmemesi uyanık olması arzumuzdur. Görünürde başı CHP Çekiyor görünse de eylem derinlerdedir. CHP’ye Bir tavsiyem dine ilişmekten vazgeç, muhalefet isen toplum fertlerinin sorunlarını dillendir çözüm önerileri sun, kurulduğun günden beri Atatürk’ü çıkar malzemesi yaptığın sürece azınlık bir sınıf dışında Türkiye partisi olamazsın. Eski hal muhal yeni hal izmihlal. Darp yeri iyileşir harp yeri iyileşmez bıraktığı iz unutulmaz. Merve kavakçı örtüsünden ötürü rejime tehlike arz ediyor ilkelerinizle sakıncalı görülüyorsa, daha çok beklersiniz önce geçmişte kötü izleri telafi edin tavsiyemdir. AKP Ye de Deveden büyük  Allah vardır her kesimi suçlama, yönetimde isen af edici ol, kendini akli selimle hesaba çek, aranda Münafık tiplileri ayıkla fazla gururlanma balık bilmiyorsa Halık her şeyi biliyor ve görüyor. Tüm hayat alanlarımız ilahi kameralarla kaydediliyor unutma… 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.