banner2

Zor bir süreçten, imtihandan geçiyoruz desek daha uygun olur. Dünya düzenleri Adaletle ancak kaim olurlar. Adaletin olmadığı toplumlarda yer yüzünde Allahlık taslayanlara kölelik vardır. Adalet siz paylaşım vardır. Sermayenin gaspı vardır. Vicdanı olan hiç bir fert yer yüzünde Adalet var diyemez, ellerindeki dünyalık güçle, meddahları ile pembe tablolar çizilse bile adaletsizlik bir insanlık suçudur.
İLAHİ gazabın coşmasına vesiledir. Yer yüzü sarsılıyor depremler oluyor neden? Sel felaketleri oluyor Neden, açlık, kıtlık hastalık oluyor, neden? Nedeni belli haddi aşmak, zalim olmak, zalimi alkışlamak, İsyanda sınır tanımamak. Müslüman için helâli haram, haramı helal sayanlara toz kondurmamak. Kısacası ekilenin biçilmesidir. Yer yüzünde Büyük bir tufan var Allah tüm insanlığı korusun.
İsyanlar zirve yaparken, Şirk düzenleri de İLAHİ fermanla "NE OLUYOR" demeye başlamıştır. Çünkü her şey devam eder zulüm asla...
Tufanlardan biri Korona virüs mikrobudur. Öyle bir mikrop ki, Zalimler, katiller, sömürücüler, Allahlık taslayanlar kurtulmak için sığınak arıyorlar bunların saltanatları da Adli ilahi ile ellerin den er geç alınacaktır.
Sadece bunlar mı? Değil, tüm şebeke ortakları da nasibini alacak ve alıyor. Ey iş veren fabrikası olan senelerdir binlerce işçi çalıştırıyorsun İstihdam yapıyorum diye devletten de maddi güç alan. İşçinin hakkını Alın teri kurumadan verdin mi? İşçinin emek karşılığını verdin mi? Vermedin mazlum işçiler köle gibi çalıştı sende onların sırtından şiştin servetine servet kattın Şimdi avazın çıktığı kadar bağırıyorsun battım battım iflasın eşiğindeyim diyorsun. kendini bir yokla vicdanın sesine kulak ver niçin bu hale geldim diye kendini sorgula. hak gaspının akıbeti böyle olur niye panikliyorsun? Ey Turizmci senelerdir. Bina, Zina, alkol ile servetine servet kattın (helal dairede çalışanlar müstesna" şimdi niye yakınıyorsun.
Ektiğini biç hiç yakınma nerde hata yaptım de öz eleştiri yap kendine gelmek sömürüsünün neticesi Bu olsa gerek. Ey dünyayı idare edenler şimdi kendinizi bile koruyamıyorsunuz sizde kendinizi hesaba çekin kendinize gelin. Dünya’da yaptıklarınıza bakın. Denizlerde, ırmaklarda sayenizde insan cesedi balıkları bile belki geçmiştir. Bunlar karşılık sız mı kalacak; Bunlar birer örnek Toplum da en yaygın gündem korona hastalığıdır. Bu hastalığın Şakası yoktur. Saltanat, güç korumalar falan tanımıyor. Derdin devası da bulunamamış, Hastalar can derdinde maddeciler para derdinde.

En büyük kahramanlar sağlık elemanlarıdır. Allah yar ve yardımcıları olsun. Bu salgın hastalıktan vefat edenlere Allah rahmet eylesin, hasta olanlara da rab şifa versin. Ecel dünyada zamanın dolmasıdır. Hastalıklar birer sebeptir.  Tıbbi telkinlerin çoğu dine uygundur uymak mecburiyetindeyiz.

Bu hastalığın en büyük ilacı moral ve korkmamaktır. İnsanlar panikle şoke giriyorlar. Dansöz dansını yapıyor, şarkıcı, Türkücü, Sporcular görevlerini ifa ediyorlar. Kuaförüler deniz havuz severler hiç zevkinden vazgeçmiyorlar bunların sayları ile koruna bulaşmıyor. Kimse hasta olmuyor. Tehlike arz etmiyor. Dinimizde temizlik, Sabır, korunma yardımlaşma, moral, ecel, gibi ilkeler varken, neden büyük Camilerde hatta köylerde hocalarımızca minarelerden hoparlörlerde anlatılmıyor.

Bu anlatım bir ihtiyaç değil mi? Ey hocalar, Vaizler, Müftüler, sözde toplum önderleri, sala mevlit okuma da kahraman olan sizler neden suskunsunuz. Bu topluma koruna virüs Camiden ayet, hadis, fıkıh tan veya sesinizden mi bulaşıyor. Belki anlatılıyor yanılıyorum ben Camilerde kuran bile okunmuyor.
Anlatıl mayan, amel edilmeyenin de bir kıymeti yoktur. Yanlı haram yaymakla görevli ekranlardan, yalan makinası çok cerideler den uzağım. İnsanlığın iyiliği için kim çalışıyor merhem oluyorsa alkışlıyorum. Mazlumların sırtından şişenleri de lanetliyorum. Adaletsizlerin

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.