banner2

Başlıkta ki ifade hadis mealidir. İnsanlık sorunlarla boğuşuyor. Tiryak, deva, İlaç arıyor. Bir türlü bulamıyor.

Helal Haram karışmış, doğru ile yalan yer değiştirmiş, vefa, sadakat Din kardeşliği, Günahlardan korunma hercu merç olmuş. İnsani ne kadar değerler varsa hepsi tarumar olmuş olmaya da devam ediyor.

Pusulası bozulmuş revan gibi yola devam ediliyor. Bu belirsiz yolculukta karşıma soyguncu mu, yırtıcı mı çıkar kimsenin umurunda değil.

sarıklı, cübbeli bile bu kurtuluş reçetesinden vaz geçmiş görünüyor.

Dillendirse bile toplumda revaç bulmuyor. Eskiden seyda, Sarıklı, cübbeli, sakallı, toplum Önderlerin yaşayışından, kelamlarından, hatta toplum aralarına katılmalarından haz alınır, doğru istikamet bulunurdu. Tuz bozulunca etler koktu. Maya bozulunca yoğurdun tadı değişti.Tohumlar bozul du her yediğimiz, içtiğimiz, hormonlu oldu. böylece hormonlu nesiller türedi, yüzyüze eğitim derde deva olmadığı gibi, eba ve zom 'la eğitimde derde deva değil, bir yığın dert yumağı haline geldi.

Her eve internetin girmesi zorunlu olması temiz gençliği günde 4- 5 saat meşgul etmesi, belki gençlik için koronadan daha tehlikelidir. Savaşlar yapılır silah baronları servetlerine Servet kadar. Şimdi de teknoloji baronları servetlerine servet katacaklar.

Köle düzenlerinin tam istediği pasta yersen...Tedavi yanlış yerde arandığı müddetçe sorunlar çözülmez dahada ağırlaşır.

Hele alkışlayıcılar yanlışlara koro halinde devam ettiği müddetçe sorunlar daha da katmerleşir. Elin gavuru teknolojide ilerlemiş, teknolojiyi alacağımıza, yapacağımıza, tüm pisliklerini aldık bu yol ise batıķ batıl yoldur.

Kimse kitap okumuyor. Yeni nesil sanki okuma düşmanı yanlış yolda olanlara Allah hidayet versin. Bir hikaye ile kısa keseyim yazılanların çoğu okunmuyor.

Hz.Süleyman Allah'ın yeryüzüne gönderdiği peygamberlerdendir. Mezarı Kudüs’tedir. Allah ona Hayvanlarla konuşma mucizesini vermişti bir gün bir kuş yanına geldi. Kuşun kanadı kırık.. Hz. Süleyman, kuşa nedir bu halin deyince kuş şikayete geldim kanadımı bir derviş kırdı hakkımı ondan almak için yanına geldim. Hz.Süleyman hemen ilanla o dervişi bulun yanıma getirin der. Dervişi bulurlar hemen derviş sorguya alınır. Bu kuşun kanadını niye kırdın? Derviş vala ben avcıyım geziyordum. Bu kuşu bir taşa konarken gördüm yanına vardım uçmadı iki elimle tuttum birden elimden uçunca o zaman kanadı kırılmış olabilir dedi. Hz. Süleyman bir demir getirin bizde dervişin kolunu kıralım deyince kuş kabul etmez ve şöyle der başkaları benim gibi tuzağa düşmesin diye önce bu dervişin kiyafetini değiştirin ki, kime dış görünüşe kanmasın. Hani hem külahlı hem silahlı denir ya onun gibi. Dünya ve ahiret işlerinde günleri, haftaları, ayları, Yılları, eşit olanlar ZARARDADIR. 
Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.