banner2

Aylardır muhalefet partileri AK Partinin Karşısında tutunabilmeleri için ortak hareket ederek bir çatı adayı belirlemeye çalıştılar.

Ana muhalefet CHP ve yavru muhalefet MHP birlikte hareket ederek bir aday çıkarmaya çalıştılar. Gerçi her iki parti de adayı belirleyen olmadı ya!..

Muhalefet partileri malum yerlerden gelen direktifler doğrultusunda; Aylar sonra kamuoyunda hiç ismi tartışılmayan, İslam İşbirliği Teşkilatı başkanlığı dışında hiçbir vasfı olmayan, kendi deyimiyle; "Cumhurbaşkanlığına aday değilim, benden politikacı olmaz" diyen bir adamı “çatı” adayı diye ortaya çıkardılar.

Tabi, kendi iradeleriyle hareket etmedikleri için adeta tangoya düştüler.

İslami kesim onun itikadı yüzünden ona karşı geliyor.

Bakınız; Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, resmi facebook sayfasında İhsanoğlu için, “Masonların adayı ve başörtüsüne karşı olmakla meşhur, asla güvenmiyoruz” diyor. Aynı tepki diğer İslami kesimlerden de geliyor.

‘çatı aday’ Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhuriyet gazetesine; “Türkiye Cumhuriyeti kurumlarında, hatta adında bizzat Atatürk yazılı kurullarda üstlendiğim görevlere baksınlar. Atatürk’ü, Cumhuriyet realitesini ve kazanımlarını inkâr etmek tamamen yanlıştır. Fransa için Napolyon, ABD için George Washington neyse Türkiye için de Atatürk odur” diye demeç verse de CHP’de İhsanoğlu “İslamcı(!)” diyen ciddi bir muhalefet var.

Başını Partideki ulusalcı kanat ve Baykalcılar çektiği muhalefet cephesi, İhsanoğlu’nun CHP’yi temsil etmediği görüşünde. Deniz Baykal, Nur Serter, Süheyl Batum, Hüseyin Aygün, Birgül Ayman Güler, İlhan Cihaner, Dilek Akagün Yılmaz, Şafak Pavey ve Osman Kaptan’ın başını çektiği muhalifler, İhsanoğlu isminden vazgeçilmesini istiyor.

Daha dün bir bugün iki…

Bu pilav daha çok su alacak. Ve Ekmeleddin İhsanoğlu ne İsa’ya yarayacak. Ne de Musa’ya…

Ekmeleddin İhsanoğlu ne kendisine ne muhalefete, ne pensilvanya’ya, ne ABD’ye ve nede arkasındaki diğer güçlere “İHSAN” getirmeyecek. Hem kendisi hem de arkasındaki güç hüsrana uğrayacak…

Garibim ahir ömründe biriktirdiği tüm itibarını yerle bir edecek. Artık İslami kimliği de tartışılıyor, Atatürkçüğü desen zaten kabul görmüyor….

Hikâyeyi bilirsiniz…

Karganın biri her gün kilisenin üzerinde bulunan haç’a gelip konuyor. Haç’ın üzerini pisledikten sonra uçup gidiyor. Karganın bunu her gün tekrarlaması “kilisenin papazını” çileden çıkarıyor. Bir gün papazı buna bir tuzak kurmak için haç’ın yanına “rakı” koyuyor.

Haç’ı pislemeye gelen karga o rakıdan içince sarhoş olup uçamıyor. Tabi, papaz efendi gelip kargayı yakalıyor…

Papaz kargaya; şöyle diyor; “Hıristiyan olsan kilisenin haçına pislemezsin, Müslüman olsan rakı içmezsin!.. Söyle be karga, nesin sen?”

Acaba İhsanoğlu nedir? Atatükçü mü Kemalist mi, yoksa Müslüman İslamcı mı?

Anlaşılan odur ki, İhsanoğlu muhalefete ve özellikle CHP’ye İhsan Getirmedi!...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.