banner2
Amellerimiz ihlâslı olmalıdır. İnancımıza göre iyi ameller sevap, kötü ameller ise günah getirir. Tüm iyi ameller Allah rızası için olmalı ki, sevap alabilelim. İhlâs Allaha teslimiyettir. Yapacağımız iyi amelin karşılığını Allahtan beklemektir. İhlâssız iyi ameller insana fayda getirmez gösteriş iyi amelleri yakan, yıkan en büyük etkendir. İyi amellerde Allah’ı razı etmek amellerin ana direğidir. Yapacağımız amellerde amiri razı etmek, lideri razı etmek, şeyhi, seydayı razı etmek, başkanı razı etmek, hatta sadece Anne babayı razı etmek, düşünmek ihlâssızlığın temelini oluşturur. Şeytani, nefsi, şehevi tuzaklara düşmemek için dinimizi iyi bilmek, yaşamak, uygulamak mecburiyetindeyiz. Teknoloji asrında yaşıyoruz. Meydanlarda, ekranlarda kahrolsun Amerika Katil İsrail naralarını atarken, duygularımızı tatmin etmeye çalışırken, çoktan Amerika, İsrail’in mimsiz, cani, egoist, dindışı medeniyeti en mahrem yerimize sirayet etmiştir.
Silahla yenilmeyen İslami güç, internetle teknolojinin tüm dalları ile yok edilmeye çalışılıyor. Önlemler alınmazsa yıkım çok büyük olur. Devletin en yetkilileri bile bu konuda evlerimizde zehir var diyorlar. Hem yetkili olmak, hem de iktidarda olmakla, kim kimi, kime şikâyet ediyor anlamış değilim. Mahkûmlara Tek tip giyim kuşama iyi veya kötü demek, toplumun bunca sorunları varken, iyi amel anlayışı değildir. Kim bu uygulama yanlıştır derse topyekûn hemen harekete geçmek acımasızca saldırmak malum kelimelerle itham etmek acizliğin ifadesi olduğu gibi, iyi bir amelde değildir. Birinin gözüne girmek için illa gunah işlemek mi gerekir? Bu düşüncede olmak Toplum için en büyük yıkımdır. Bazıları Cenneti de cehennemi de tekeline almış, zebanileri ile itaat edenleri Cennete, karşı çıkanları da Cehenneme atmaya ant etmişler. Sebep ne illa kabul et, alkışla yanlışımı sev. Bu kötü hasletlerde ihlâs yok, kötü amellerdir diyoruz. İyi ameller hiç değildir. Şeytanın nifak ekme makineleridir. Diyor ve geçiyoruz.
Eylem ve söylemlerimiz de İlim, Amel, İhlâs yoksa yapılanlar dünyalıktır. Dünya ise imtihan yeridir. İyi amellerin imha silahları, gösteriş, yalan, iftira, kibir, şöhret, şehvet, nefis istekleri, şeytanın telkinleridir. Yan kuruluşları ise haramlar işlemekle meşgul olmaktır. Her insanda kalp var büyük bir nimettir. Kalbin maddi arızaları için eğitimler, cihazlar, doktorlar, profesörler, dünyalık ne varsa hepsi mevcut. Bir şehrin su deposu ne ise, kalpte insan vücut binasının deposudur. Kalbin ehemmiyetine binaen insan vücudunda bir et parçası vardır. O iyi olursa tüm vücut iyi olur. O bozuk olursa vücut’da bozuk olur. O et parçası kalptir buyuran Peygamberimiz S.A.V. dır. Kalpler bugün çok katı, manevi yönden her türlü pislik kalplere bulaşmış, silinmesi için çaba gösterilmezse akıbet çok kötü. İslam âlimleri diyorlar ki, kötü kalbin beş ilacı vardır. Birincisi; Salih kimselerle oturmaktır. Asrımızda Salih insan kıtlığı var. Mevlam sayılarını artırsın… Arayıp bulmak lazımdır. İkinci ilaç; Kur’an okumak, içindekileri bilmek ve amel etmektir. Müslümanların en büyük hastalığı budur. Kur’an sız hayat sürmek, amelde zayıflık olur. Üçüncü ilaç; Mideye haramin girmemesidir.
Asrımızda haramlara riayet edilmeden mideler, keseler, kasalar dolduruluyor. Rabbim hepimizi korusun. Dördüncü ilaç; Gece Namazı kılmaktır. İbadetlerin en zoru, en riyasızı olan bir ibadet. Yalan haberleri dinlemekten, akil dağı tan yorumculardan çoğu zaman bu gıda gibi ibadet unutuluyor. Beşinci ilaç; Sabah Namazında dua ve niyazda bulunmak, sabah Namazı ile yatsı namazlarında gevşeklik yapanlarda Münafıklık emareleri var bilelim. Aklı başkasına ipotekli olanlar dua, yakarışı başkalarına havale edebilirler. İyi bir alamet değildir. Güncel gündemlerden biri bylock ila ilgili. Kim bu melaneti mazlumların başına musallat etmiş ise Allah belalarını versin geçte olsa insaflı, iyi amel işlemeye talip, mazlumların duasını alacak bir başsavcı bu konuda yanlışları basınla, halkla paylaştı. Çok mazlum nefes aldı daha da alacak. Hep iyi amellerden bahsediyoruz. Onbinlerce daha fazla mazlumun derdine derman olmak iyi amellerdendir. Öz olarak amellerimizde rızayı ilahi olmalıdır. Eğer o razı ise bütün dünya küsse bile kıymeti yok. Eğer o kabul etse bütün halk ret etse tesiri yok. Amellerimizde ihlâslı olmak dileklerimle… Vesselam.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.