banner2

Yeryüzünde, Gökyüzünde ne kadar mahlûk varsa canlı cansız yaratanı zikreder. Tüm hazineler onun yanında, her şeyin anahtarı onun elinde, İnsanoğlu Dünyada başıboş değildir. İyisi, kötüsü, İnananı, inan mayanı her mahlûk yaratanın kontrolündedir. Mahlûklar içerisinde insan Eşrefi mahlûkattır. Cennet Cehennem insan için vardır. İyi amel kötü amel insana hastır. Ahiret âlemi İnsanın ebedi vatanıdır. İnsan öldükten sonra Ahiret âleminde İnsan yaptıklarından hesaba çekilecektir. Dünya zenginleri, Ahirette ahiret fakirleri olabilirler. Onun için Müslümanım diyenin nefsini hesaba çekmesi gerekir. Atacağı her adımda,verdiği,aldığı her nefeste sorumlu olduğu bilincinde olmalı Müslüman. Müslümanlar, günümüzde dünyevileşmiş, günahlarla boğuşuyor. İbadet denilince sadece Namaz kılmakla,  süper umre hac yapmakla, bir tarikata bağlanmakla, hatmeler çekmekle Cenneti garantileyenler, avamdan abone edilenler Cenneti çoktan parsellemişler. Hâlbuki yaşam tarzımızın tüm alanları ibadetlerle doludur.

Böyle bir giriş yaptıktan sonra birkaç hadis, bir kaç kelamı kibarı okuyucularımla paylaşmak istiyorum. Hadiste İnsanı kurtaran ameller, helak edici ameller, derece ve mertebe veren ameller, Günahları temizleyen ameller olmak üzere dört maddeden ibarettir. Hadisi Ravisi Ebu Hüreyre dir. Buyrulur: / İnsanı kurtaran üç Amel/ 1.) Zahiri ve batini Allah’tan korkmak. Allah’tan korkmayandan kork demişler, Allah korkusu kalbinde olmayandan her şey beklenir. 2.Fakirlik ve zenginlikte orta evset yoldan ayrılmamak. Zenginlik, fakirlik Allah vergisidir. Azdıran zenginlikten Allaha sığınırız. İsyan ettiren fakirlikten de Allaha sığınırız. 3.) Memnun olduğu ve kızdığı zamanda adaletten ayrılmamak. Adalet ilahi emirdir. Korumak, korunmak, kişilere özel adalet olamaz. Adaletle adil olmayan sistemlerin ömürleri kısadır.

İnsanı helak eden üç Amel: 1.) Çok cimri olmak. Tutumlu olmakla cimri olmak arasında çok fark var. Tutumlu olmak savurganlığın frenidir. Cimri olmak ise helak edici ameldir.2.) Nefsin arzularına tabi olmak. Hadiste insanın en büyük düşmanı insanın nefsidir buyrulur. Nefsin her isteğine uymak insanı helak eder.3.) Kendini beğenmek. Kendini beğenmek, başkalarını küçük görmek, şeytani ameldir. Şeytan kibirden dolayı ebedi kovulmuştur. Kendini beğenmek Enaniyettir. Kendi kusurlarını görmemektir bu fiil, amel insanı helak eder. İnsana derece ve mertebe kazandıran Ameller: 1.Tanıdığı ve tanımadığı her Müslüman’a selam vermek. Parti, Meşrep, benim tarikatımdan, ayırımı yapmadan Müslüman Müslüman’ın kardeşidir şuuru ile her Müslümana selam vermek insana değer ve mertebe verir. Ayrımcı bakışla selam vermemek helak edici amel ve derecelerin en ednasıdır. 2. Herkes yatarken gece kalkıp Namaz kılmak Beş vakit Namaz dışında gece kalkıp iki Rekât da olsa Teheccüd Namazı kılmak iyi amellerdendir. İnsana değer katan Peygamber sünnetidir. Gece Namazında riya gösteriş olmadığı için büyük sevabı vardır. 3. Misafirlere ve yakınlarına ikramda bulunmak. Beton yığınları kadim misafir Perverliğimizi de bitirmiş. Misafir rızkı ile gelir.

İnsanın günahlarını temizleyen iyi ameller: 1. Şiddetli soğuklarda dosdoğru abdest almak. Sıhhati yerinde olanın sıcak su yerine soğuk su ile Abdest alması. Günahların dökülmesine vesiledir.2. Camilerde Cemaatle Namaz kılmak için yürümek. Camilere yürüyerek Namaza gitmek her adım başına sevap vardır. Son model araba ile Camiye gitmek ibadet azlığıdır. Şartları müsait olmayanlar hariç. 3. Kıldığı Namazdan sonra gelecek Namazı beklemek. Allah’ım canımı alma beni sonraki Namaza da ulaştır niyetinde olmak. Günah temizleyici amellerdir. Mevlam bu iyi amelleri hepimize nasip eylesin. İki hadis meali İlim öğrenmek her kadın ve erkek üzerine farzdır.

Birlikte oturduğunuz dostlarınızın en hayırlısı: Görünüşü ile size Allah’ı hatırlatan, sohbetiyle sizin güzel amellerinizi artıran, Salih amelleriyle güzel fiil ve davranışları ile size ahreti hatırlatan kimsedir. Suyuti Camiüssağir11-14.Birkaç kelamı kibar. Siyasi gözlükle bir birini temaşa edenler, kendisinden partisinden olan şeytan olsa melek, Kendisinden olmayan Partisinden olmayan Melek olsa şeytan olarak görür. Hafizallah. Meşru daire keyfe kâfidir. Bediüzzaman. Vicdanda olmayan adalet kanunlarla tatbik edilemez. İmamı Gazali. Akıllı insan Ahret için azık hazırlayandır. Çok yemek, Çok gülmek, Çok yatmak kalbi öldürür. Kelamı kibar. Tüm ibadetler ruhun gıdasıdır. İbadetsiz ruhlar kanser mikropludur. Bozulan kalpler, asi olan duygular ibadetle huzur bulur. Yapılan ibadetler de insanı kötülüklerden alıkoymalıdır. Günah hamalı olmamak için Ruhların gıdası ibadetlere önem ve emek vermek dileğimle… Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.