banner2

İbadetler müslümanın ruh gıdasıdır. En makbul ibadet gösteriş yapmadan devamlı yapılan İba dettir.

Tüm ibadetlerin amacı insanı kötülükler den alıkoymaktır. Haram ile yapılan ibadetler bevl ile abdest almak gibidir. Bir Müslüman ne kadar günahkâr olursa olsun af edilmek için tevbe kapıları açıktır. Yeter ki,kul tevbe etsin üzerinde dursun.

Yalnız ibadetler mevsimlik değildir. Sadece üç Aylarda, kandil gecelerinde Ramazan, Cuma veya bayramlarda Allah'a yakın lık göstererek kurtulurum demek yanlıştır. Bu sayďiğım günler elbette çok kıymetlidir. Ecirleri fazladır. kurtuluşu sadece bu günlere hasretmek yanlıştır.

Mesela sene dolsa bile Zekatı Ramazan ayına ertelemek gibi. Üç Aylar mağfi ret aylarıdır. Bazı kardeşlerimiz Recep şaban Aylarını oruçlu geçirirler Allah ecirlerini bol etsin. Ancak hiç bir fıkıh kitabında bu iki ayı Oruçlu geçirmeyle ilgili bir telkin bulunmamaktadır.

Ramazan ayında Oruç tutmak farzdır. Pazartesi ve Perşembe günleri Oruç tutmak Sünnettir. Bu yazımda inandığı ve ibadet ettiği halde tehlikeli bir sınıftan bahsetmek istiyorum içi dışı bir olmayan Münafıklardan, Allah hepimizi bu çirkin fiilden muhafaza eylesin.Çok geniş bir konu,bir ayet bir hadisle yetineyim mevlam tesirini halk eylesin.

Mevlamız Anayasamız Kuran-i keriminde buyurur. "MÜNAFIKLAR CEHENNEMİN EN ALT KATINDA AZAP GÖRECEK,ONLA RI ORADAN KURTARACAK BİR KURTARICIDA OLMAYACAK."

Nisa süresi ayet 145.Hafizallah Hadiste ise Münafıkların kim olduğu anlatılmaktadır. Allah Resulü SAV. Buyurur. "MÜNAFIĞIN ALAMETİ ÜÇTÜR. 1. KONUŞTUĞU ZAMAN YALAN KONUŞUR. 2. EMANETE HIYANET EDER. 3. SÖZÜNDE DURMAZ." Müslim İman/109.

Bu konuda çok hadis ve ayet vardır. ici dışı bir olmamak toplum için büyük felakettir.Hadisteki üç madde aynı zamanda bir toplumu ifsat etme üretim fabrikalarıdır. Üçüde mevcuttur. Allah şerlerinden muhafaza eylesin
vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.