banner2

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; hükümetin şu anda işi kolay değil, bir yandan darbeci hainler, bir yandan iç ve dış güçler… Darbecilerin tasfiye edilmesi, bertaraf edilmesi vs. hükümet dört bir yandan uğraş halinde… Ancak bu demek değildir ki; hükümet ekonomiyi ve piyasaları ihmal edecek. Böyle bir lüksümüz yok. Zaten hükümetin de böyle bir niyeti olduğunu sanmıyorum. Ben piyasaların iyi gitmediğini gördüğüm için kendimce hatırlatma da ve birkaç öneri de bulunmak istiyorum.

Çünkü şu anda piyasalarda ekonomi hiçte iç açıcı değil. Esnafın hali iyi değil, esnaf -tabiri caizse- kan ağlıyor. Birçok esnaf ve şirket Çeklerini, Senetlerini ödeyemiyor, ödemekte güçlük çekiyor. İcra daireleri ödenmemiş çek-senetlerle uğraşıyor….

Bu yüzden hükümet bu konu da acil eylem planı yapmalı. Ekonomist değilim nasıl olacağını bilemem ama nasıl gerekiyorsa öyle yapılmalı. Belki esnafa hibe desteği verilebilir.

Mesela: küçük esnafa-her esnafa- 10 bin hibe verilebilir.

Şirketlere 20-30 bin hibe yada 3 yıl faizsiz kredi verilebilir.

Ancak ödemeler direk verilmeli, ortaya zor şartlar sürülerek iş çıkmaza sürülürse, bir anlamı kalmaz. Dediğim gibi ben ekonomist değilim, nasıl olacağını da tam bilemiyorum. Bildiğim şey şu anda, piyasaların kötü olduğu, mesela inşaat piyasası tamamen durmuş, inşaat sektörüne, tarıma canlılık getirilmeli. Esnafın önü açılmalı…

Bu konu en az darbecileri tespit etmek kadar önemlidir.  İç işleri bakanlığı, adalet bakanlığı yargı ve diğer ilgili kurum ve birimler bunlarla uğraşırken; maliye bakanlığı ve ekonomi Bakanlığı da piyasalara hareket getirmeli. Hükümetin ilgili bakanlık, kurum ve birimleri ekonomiye hareket getirmeli ki; temennimiz Allah da bereket getirsin… Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.