banner2


Said Özdemir Ağabeyin bize aktardığı önemli konulardan birisi de hizmetin değil, uhuvvet, muhabbet ve tesanüdün daha önemli olduğu hususudur. Said Ağabey Üstadla son görüşmesni anlatırken şöyle derdi:
Üstad’ı ziyerete gittim. Üstad bana şöyle dedi:
“Kardeşim bu gece benim misafirimsin. Benim yemeğimi yiyip benim yatağımda yatacaksın.”
Bediüzzaman kendi yatağını o günlük Said Özdemir’e vermişti. Said Özdemir, bu duruma hem hayret eder ve hem de çok sevinir. Üstadla sohbet eder. Üstad, yalnız başına yemek yemektedir. Akşam namazından sonra avuç kadar bir kap içinde yoğurt, pirinç ve yumurtadan oluşan bir yemeğin yarısını yer, kalan yarısını da getirip Said Özdemir’e ikram eder ve “Bu yemeğin yarısını yiyeceksin, yalnız kabı yemeyeceksin ha! Yemeğin kabı bana lazım.” diyerek lâtife yapar. Said Özdemir de “Peki Üstadım.” der.
Üstad, biraz sonra yorganını getirir ve “Burada yatacaksın.”der. Said Özdemir Ağabey, o gece Üstadın yorganına bürünüp yatar. Üstad, son görüşme olduğunu hissetmiş gibi Siad Özdemir’e şunları söyler: “Kardeşim, sana son vasiyetim! Hizmeti düşünmeyin. Cenab-ı Hak bu hizmeti, en muhaliflere bile yaptıracaktır. Sizin düşüneceğiniz uhuvvet, muhabbet, ittihad, tesanüd.”
Üstadın bu uyarısı, ihtilafların Müslümanlara ne kadar zarar verdiğinin de bir delilidir. Çünkü kaş yapayım derken göz çıkaracak kadar birbirilerine karşı hırçınlaşan Müslümanlar, aslında hizmet ettiklerini zan etseler bile hakikatte hizmet etmiş sayılmazlar.
Allah Said Özdemir’e rahmet etsin… Mekanı cennet olsun… Amin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.