banner2
Muharrem Ayının biri hicri yılbaşıdır.Hicri adını hicretten alır.Mekkeden Medine'ye hicret. İslam dini gelmeden önce Mekke'de Şirk düzenleri vardı.Insanlığı zorbalar Yönetiyordu. Yönetilenler köle gibi yönetiliyordu.
Cahiliye adetleri putçuluktu. Zinaydı Kadın köleydi hiç değeri yoktu. Stokçuluk Faiz, Karaborsacılık, ambargolar zorbaların ekonomik sömürme araçlarıydı.
Hak adalet hiç yoktu.Tüm adaletsiz işkenceler kar şılıksızdı.Yalan en büyük silahlarıydı.Gad dar, zorbaların paralı meddahları vardı. Irk üstünlüğü en büyük payeydi.insanlık zulümden kurtuluş bekliyordu.
Nihayet tevhit sancağı Nur dağına dikildi muhatap Ahir zaman Peygamberi Muhammed(SAV)Di Mekke'de 13 Yıl tevhidin mücadelesi verildi. Çok bedeller ödendi zerre kadar tavizler verilmedi.
ilahi emirle Mekke'den Medine'ye hicret edildi. Bu hicret kolay olmamış aileler parçalanmış, Dünyalıklar bırakılmıştı.
Medine'de islam devletinin temelleri atılmış, kan davaları sulhla sona ermiş, Din kardeşliği kök salmıştı.
Mescidi nebevi inşa edilmiş,Suffe medreselerinden nesli paklar türemişti. Davet,tebliğ başlamış, Davetçilerin en büyük malzemesi ilahi vahiy kültürüydü.
O dönemde de Münafıklar, fitneciler, beni kurayza yahudileri boş durmamış,tüm tuzaklarına karşı, Müslümanlar birlik, beraberlik uhuvet, sulh, cihat, sabır, vefa, tevhide bağlılıkla hep galip gelmişler Ümmete büyük bir miras bırakmışlardır.
Medinedeki mücadele 10 Yıl sürmüş 23 yıllık tevhid mücadelesinde Gazalar olmuş,tüm savaşlar da iki taifeden 500 den fazla can kaybı olmamıştır.
Mimsiz medeniyet sarhoşlarına atfedilir. Hulasa: Hicret Hakkın batıla galibiyetidir. İnsanlığın kurtuluşu için kadim bir medeniyetin doğuşudur.
Muharrem ayının onu Aşura günüdür. Kutlamak, anmak,islama göre olmalıdır.Bu kutlama dünyalık hiç bir siyasi akıma alet
edilmemelidir.Aşure günlerinde mana ders çıkarmadan çok,aşure ekil işlerini farzmış gibi algılamada bir garabettir.
Hicri takvimdeki Aylarımızi hem öğrenin hemde noel baba ile uyutulmuş neslimize öğretin; Muharrem, Safer, Rebiulevvel, Rebiul Ahir, Cemaziyel evvel, Cemaziyel Ahır, Recep, Şaban, Ramazan, Şevval, Zilkade, Zilhi Hicce.
Tüm haram eylem ve söylem lerden hicret etmemiz temennisiyle Vesselam......
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.