banner2


Son günlerde gerek Türkiye’de gerekse Şanlıurfa’da yaşananlara bakınca insanın içinden yazmak gelmiyor.
Herkes bir yolunu bulmuş. Kimse kimseyi dinlemiyor. Nasihat da kar etmiyor. Herkes bir yolunu bulmuş devam ediyor.
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil…
 Her şeyde bir hayır var…
Her şeyde bir hayır var dedim de bunu bir hikâye ile taçlandıralım…
Padişah ile vezirin hikayesi…
Padişahın biri ava gitmeye çok düşkünmüş, ava her gittiğinde yanında vezirini de götürürmüş. Bir gün yine ava gittiklerinde av esnasında veziri kazayla padişahın bir parmağını kılıcıyla keser. Padişah acı içerisinde sitem ederken, vezir:
“Padişahım, her işte bir hayır vardır.” demiş. Padişah parmağının da acısının etkisiyle:
“Vezir! Bu işte ne hayır vardır ki?” diye sitem eder ve veziri zindana attırır.
Günlerden bir gün padişah yine ava gider. Yollarını insan eti yiyen bir kabile keser ve herkesi yakalarlar. Ama bu kabile bir kimsenin vücudunda bir noksanlık görünce o kimseyi yemezmiş. Padişahın çevresinde ki herkesi yerler sadece padişah kalır, onun da parmağı kesik olduğu için serbest bırakırlar. Padişah saraya döndüğünde muhafızlara veziri bırakmalarını söyler. Muhafızlar veziri zindandan aldıkları gibi padişahın huzuruna getirirler. Vezir şaşkınlık dolu gözlerle padişahı izlerken padişah vezirin boynuna sarılır ve af diler. Vezirine olan bitenleri tek tek anlatır:
“Nolur beni affet, sen benim hayatımın kurtulmasına vesile oldun, bense seni zindana attırdım.” der. Vezir:
“Padişahım, her şeyde bir hayır vardır. Siz canınızı sıkmayın ben sizi affettim. Sizin parmağınızın kesilmesi kadar benim de zindana attırılmamda hayır vardı.” der.
 Padişah:
“Sen benim hayatımın kurtulmasına vesile oldun, bense seni zindana attırdım hayır bunun neresindedir?” der. Vezir padişaha şu cevabı verir:
“Padişahım, eğer siz beni zindana attırmasanız ben de o gün ava sizinle gelecektim ve benim vücudumda hiçbir noksanlık olmadığından öldürülecektim. Bu sebeple sizin beni zindana attırmanızda da büyük hikmetler vardır.” der.
Çevremizde ve memleketimizde olan olaylar gerçekten çok kötü. Bazen her birimiz bu padişah gibi sinirlenerek, “hayır bunun neresinde” dediğimiz oluyor. Ama mutlaka bir hayır vardır. Biz bilmeyiz. Allah her şeyi hakkıyla bilir.
Allah, Yetim malına göz dikeni de…  Deveyi havuduyla götüreni de bilir…
Gözü doymaz, nasihat almazlara söylüyorum; “Boynuzsuz koyun boynuzlu koyunda hakkını alacağı gün vardır”
Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Yarının, yarınların da bir sahibi vardır. Ama sonunda iyilerin kazanacağı kesindir.  İyi kalabilenlere ne mutlu…
Tabi, bunda da bir hayır vardır…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.