banner2

Kuran'ı Kerim,Hadisi şeriflerde;Ümmeti Muhammed SAV.'i övücü, sulh edici, insanlığı kurtarıcı, birleştirici  iyi vasıflarla mut tasıf meziyetlerle medh eder.

Bu topluluk bizmiyiz tereddüde düşmemek elde değil hemen ilahi kelama nazar edelim. Mevlamız buyurur; "Sizden hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten yasaklayan bir cema at olsun. İşte kurtuluşa erenler onların ta kendileridir." (Ali imran Ayet/104) "Siz insanlar için çıkarılan en hayırlı ümmetsiniz. İyili ği emreder, kötülükten yasaklar, Allah'a iman edersiniz." (Ali imran Ayet/110)
 "Eğer Müminlerden iki taife bir biriyle harp ederlerse, aralarını düzeltin. Eğer onlardan biri diğerine saldırırsa, saldırgan, Allah'ın emri ne dönünceye kadar saldırgana karşı harp edin. Eğer Allah'ın emrine dönerse aralarını adaletle düzeltin. Adil olun. Allah Adilleri sever." (Hucurat süresi Ayet/9)

Efendimiz SAV Buyurur; "Kim islamda iyi bir çığır açarsa,kendi sevabını da bununla amel edenlerin sevabı kadar sevabı da sonra dan amel edenlerin sevabından eksilmek sizin alır. İslamda kötü bir çığır açan ise, kendi günahını da bununla amel edenlerin günahı kadar günahı da sonradan amel edenlerin günahın dan eksilmeksizin yüklenir." (Müslim,zekat,69)
iyi çığır açmak her Müslümanın görevidir. Müslüman barış elçisidir. öldüren değil, diriltendir. savaş çığırtkanı değil, Sulh için can atandır. Taraf tutan, güçten yana olan değil, adaletle haklının yanında, zalimin karşısında olandır.
Müslümanlar; Cehaletle, ataletle hem Dünya hemde Ahiret işlerini beceremediler. Pusulayı şaşırmışlar. Kurandan, sünnetten, Fıkıhtan koptular. Dünyalık putlar edindiler. Köle gibi yaşamayı hayat tarzı olarak benimsediler. Soygun, sömürgen, faizci düzenlerin koruyucuları ve alkışlayıcıları oldular. şehvete, dünya saltanatına yenik düştüler.

Haram aylarda bile bir birini boğazlamayı marifet saydılar. Kuran ve Hadislerde adil islah edici, topluluk olması gereken Müslümanlar çoğalacağına, insanlığı şirk bataklığından, kölelikten  kurtaracağına, kendileri zilletle yaşamayı tercih ettiler.

Milyarderleri çoğaltmakla da övündüler. Allahtan korkan yapabilecekleri ile insanlık için iyi çığırlar açar, eserler bırakır. ifsat tohumları eken değil, İslah tohumlarını ekmeyemek verir. Adaletten milim şaşmaz adaletlehük meder çaba gösterir. Ne kadar azgın varsa Islahına çalışır. Müslüman iyilikleri emreder,kötülüklere fren olur. Hangi ülkede Cezaevleri tıklım dolu ise,O ülkede, suç oranları yüksektir demektir. Hayırlı ümmet olmanın vasıflarını mevla Cümlemize nasip eylesin. Sevgisiz günlerimiz sevgi ile dolsun. Unutmayın sevgililer günü bahane Tüketim çılgınlığı şahane tuzaklardan uzak durun.Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.