banner2

Ömür fani, hayat fani, dünya fani başlangıcı olan her hayat, üzerinde yaşadığımız şu küre-i arz dâhil tüm hayatların bir başlangıç süresi vardır. Ve başlangıcı olan ger hayat bir gün son bulacaktır. Ancak hayatı veren Yüce Rabbimiz hariç. O’ ezel ve ebettir… Her canlının bir yolculuk misali belli bir süresi vardır ve bitecek… Dönüş Allah’a olacaktır çünkü ondan geldik yine ona döndürüleceğiz. Rabbim cümle Müslümanlara son nefeste kelime-i şahadet getirmeyi ve Müslüman olarak can vermeyi nasip etsin işaAllah.

Aslında bu Tren yolculuğu öyle bir zaman dilimine denk geldi ki yolculuk çok çetin geçmektedir. Hem bu trende beraber yolculuk yaptığımız insanlar çok değişken oldular. Yolculuk esnasında herkes maddeci oldu, mana unutuldu trenden ineceğimiz istasyona yaklaşmamıza rağmen. Yolculuk esnasında bize sadece bu yolculuk süresince gerekli olan madde indikten sonra yani istasyondan sonra bize belki zararı olacağını bilmemize rağmen ısrarla maddeci olmaya devam ediyoruz… Akıllı olan insanlar bu esnada hem yolculuk süresinde hem de ineceğimiz istasyondan sonrası için tedarik yapanlardır.

Bu tren yolculuğu Hz. Âdem ile başlayıp kıyamete kadar devam edecektir. Bu zaman diliminde İlahi takdir ile beraber olduk Allah’a sonsuz şükürler olsun. "Doğarken bindiğimiz trende, anne ve babamızla tanıştık. O zamanlar onların hep bizimle seyahat edeceklerini sanıyorduk. Oysa... İstasyonun birinde onlar trenden ineceklerdi
Ve bizi yolculuğumuzda yalnız bırakacaklardı. Zamanla. Ve bıraktılar da...

Trene başkaları da bindi ve bizim için önemliydiler. Kardeşlerimiz, arkadaşlarımız, çocuklarımız, Hatta ilk etapta hayatımızın aşkı dediğimiz hayat arkadaşımız eşlerimiz… Birçoğu inmiştir arkalarında üstelik de kalıcı bir boşluk bırakarak.
Kimisinin de eksikliği o kadar fark edilmez olmuştur ki, yerlerinin boşluğunu bile fark edememişizdir… Bu tren yolculuğu neşe, keder, hayaller, beklentiler, merhabalar,
Allahaısmarladıklar ve vedalarla doludur.

Burada başarı, tüm yolcularla iyi ilişkilerde olmaktır. Bunun için de elimizden gelenin en iyisini
yapmalıyız... Ancak, Hepimizin karşı karşıya olduğu bir muamma var: Hiçbirimiz hangi istasyonda ineceğimizi bilmiyoruz. İşte bunun içindir ki, en iyi şekilde yaşamalı, en iyi şekilde sevmeli, affetmeli, olduğumuzun en iyisini, yansıtmalıyız. Burası çok önemli... Çünkü trenden inip de, yerlerimizi boş bırakacağımızda, yaşam treninde yolculuğa devam edeceklerde, güzel anılar bırakmalıyız.

Öyleyse... Yaşam treninde size iyi yolculuklar diliyorum.
Çok sevgi verin, değer verin başarı biçin! Son olarak da, aynı trende yolcu olduğumuz için, Her birinize teşekkür ederim. Ha, unutmadan! Şahsen trenden bu yakınlarda inmeye hiç niyetim yok ama takdir Allah’ın ola ki indirildim sizinle seyahat bir zevkti! İyi ki trendeymişsiniz... Varsa hakkım helal olsun. Lütfen siz de haklarınızı helal edin… Selamla Kalın Selamette Kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.