banner2

Ham maddesi senin olmayan hiçbir ürün senin değildir. Hem somut olarak hem de soyut olarak.

Ülke ne çektiyse soyut olarak ham maddesi milli olmayanlar yüzünden çekti.

Biz somut olanı üzerinden gidelim.

1 Kasım 2015 Milletvekili genel seçimlerinde Şanlıurfa’dan tekrar aday olan Çalışma Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik’in en büyük vaadini ettiğini Gıda OSB’yi “Şanlıurfa'ya vaad edilen en büyük proje; Gıda OSB” başlıklı makalemde değerlendirmiştim.

Ham maddesi senin olmayan hiçbir ürün senin değil tespitini yaparken, burada söz konusu ise ham maddemizi başka yerlere kaptırıp KDV’li ürünü bize geri satmalarıdır en büyük sorunumuz.

Şanlıurfa’nın gıda ve sebze ambarı olduğunun altını çizen Faruk Çelik, ham maddenin işleyişi ile elde edilecek kazanımlar ve markalaşmanın getirisi ile tarihi ve turistik kent olan Şanlıurfa bambaşka bir öneme sahip olduğunu hep ifade eder.

Coğrafik olarak Türkiye’nin en önemli kentlerinden olan Şanlıurfa’ya Tarih, Turizm ve Tarım’ına acilen el atılması gerekliydi.

Şanlıurfa’da gezmedik köy, çalmadık kapı bırakmayan, Şanlıurfa’yı adım adım gezerek inceleyen Faruk Çelik’in Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olmasıyla birlikte Şanlıurfa altın çağını yaşayacaktır.

Şanlıurfa’nın Fıstık, Pamuk, Mısır, Mercimek, Buğday, Üzüm, gibi ürünlerin 2017’de kurulması planlanan Gıda OSB sayesinde markalaşması sağlanırken istihdam edilecek onbinlerle Şanlıurfa hem tarım, hem turzim, hem tarih hem de sanayi şehri olması sağlanır.

Yine Faruk Çelik döneminde Türkiye’nin en büyük Besi OSB’nin temelini atması ile hayvancılıkta Şanlıurfa markalaşacaktır.

İyileşecek hastanın ayağına doktor gelirmiş derler. Hasta Şanlıurfa’nın ayağına Şanlıurfa’nın tüm sorunlarını bilen Faruk Çelik Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik geldi.

Şimdi…

Değerli ve çalışkan STK’larımıza bir çift sözüm olacak.

Bakan Faruk Çelik’e tebrik (Kişisel talep) ziyaretlerinizi lütfen yapmayın. Şanlıurfa’ya şu veya bu isimle hizmeti(!) dikte etmeye kalkışmayın. Şanlıurfa’ya hizmet edebilecek kim varsa buyursun. Yoksa babam da olsa kapıyı gösterelim.

Şanlıurfa Türkiye’nin kalbidir. Lütfen bu kalbin sağlık çalışmasına engel olmayın. Kalp durursa hepimiz zarar görürüz.

İGİLİSİNE
Hayattaki işimiz uzakta nelerin yattığını görmek değil, elimizde olanla ne yapacağımızdır. (Thomas Carlyle)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.