banner2

Hışım kızgınlık demektir. Kızgınlıkta insan konuşurken freni patlayan araba gibidir. Frensiz araba yalpalanır sağa sola çarpar sürücüye ve etrafa zarar verir. Bu durumda kızgınlıktan kaçınmak gerek. Kızgınlık yönetenlerde olursa tahribatı daha fazla olur. Yöneticinin imajı zedelenir. Geçmişte halk olarak bunları çok gördük. Milli iradenin karşısında halkın tasvip etmediği kızgın saldırganlıkla saldıranları siyasilerde halk saldıranları sandığa gömdü. Makamlara güvenenlerin yerlerinde yeller esiyor.

Asıl konuya gelmek istiyorum Ülkemiz yönetiminde çok kurumlar vardır, var olan kurumların hepsi halkın idarecileridir. Adı üzerinde idareci kurumların konumları farklı olabilir. Bu farklılık kurumların birbirlerine hakaret etme yetkisini vermez. Anayasa mahkemesinin kuruluş yıldönümü kutlamalarında tüm devlet erkânının bulunduğu bir toplantı yapıldı. Her kes adaletin başındaki başkan Sayın KILIǒIN konuşmasını bekliyor ve o an geldiğinde de Sayın Haşim tam gaz hışımla, kılıcı eline alarak Cumhuriyet tarihinin en iyi liderine saldırdı. Başkanın niyetini bilemeyiz. Bu saldırı aynı zamanda hükümete ve bu hükümeti destekleyip oy veren % 50 oranındaki insanlara yapılmış bir hakarettir. Beklentimiz sayın başkan putları kırması gerekirken, maalesef büyük bir pot kırdı. Adalet mensuplarının görevi adalette nasıl adil olabiliriz düşüncesi olması gerekirken, amaç kime şirin görünmekse, Sayın başkan hükümeti linçe tabi tuttu. Bu konuşma Başkana yakışmadı. Kendisi kayıp eder halkta bu konuşmayı yutmaz ve unutmaz. Kendisini iki dönemdir o makamda tutan saldırdığı hükümettir. Biz halk olarak Sayın başkanı aklı başında olgun bir kişiliğe sahip olduğunu biliyorduk. Ne yazık ki, yanılmışız.

Tıpkı senelerdir paramızla, siyasetin şefkat kanadı ile beslenen sonunda ne olduğu açık bir şekilde ortaya çıkan Camia gibi. Büyükler demişler besle kargayı oysun gözünü. Bu olanlar ülkemize yakışmıyor. Ferdi hatalar kurumlara da bir şey kazandırmıyor. Söylenenler sadece bir ego tatminidir. Konuyu basından takip ettiğim kadarı ile Ergenekoncular, balyozcular, paralelciler, iç ve dış hainler hep alkış çalıyorlar. Bu benim için bir ölçüdür. Demek Başkanın yaptığı çok yanlıştır. Bu taraflı adalet anlayışı ile halkımız geçmişte çok çekti. Mevcut hükümet toplum için ne gerekli ise gücü nispetinde ya yaptı ya değiştirdi. Bu iyi niyeti kötüye kullanmak hiç kimsenin hakkı olmasa gerek.

Geçmişte bir adalet bakanı tüm adliye makamlarını yandaşları ile doldurmuştu. Kendisine sorulduğunda ne yani MHP lileri mi alacaktım demişti. Bu zihniyetle çok parti kapatıldı. Çok insan haksız yere zindana atıldı baskına uğradı Cumhurbaşkanı seçiminde 367 Ucubesi türetildi parti liderlerine siyaset yasağı getirildi, Ak Parti kapatılmaya çalışıldı. Şimdiki Başbakan bir şiir okudu diye hapse atıldı muhtar bile olamaz dendi. Bu kafa yanlı adalet anlayışı vesayet düşüncesi muhtar olamaz dediklerini Başbakan yaptı inşallah yakın zamanda Cumhurbaşkanı olacaktır.

Tüm paralelcilere rağmen, bu hukuksuz saldırganlıkla halkın                              adalete güveni sıfırlandı. Şimdiki sayın başkan aynı şeyimi yapmak istiyor? Kem söz sahibinindir. Kervan yürüyor. Yeter ki savunduğumuz hak olsun. Birlik beraberliğe çok ihtiyaç duyulan bir zamanda Sayın başkanın hükümeti topa tutması sanırım hışmının mağlubiyeti olup, hayra alamet değildir. Adalet terazisi kutsaldır hiç kimsenin bu teraziyi yıpratmaya hakkı yoktur. Gönül isterdi ki sayın başkan o konuşmasında Adana’da suçları sabit bulunan mahkemece tutuklanan, bir kapıdan girip diğer kapıdan salıverilen paralelcileri ve benzerlerini kim yapıyor adalete virüs mü girmiş gelin hep bir olalım kim kanunsuz iş yapıyorsa beraber yakasına yapışalım deseydi kanımca çok alkışlanırdı.

Bediüzzaman boşuna dememiş zalimler için yaşasın Cehennem. Korkunun ecele faydası yoktur ülke sağlam kaptanla yoluna devam ediyor. Ekli vagonları çürük kırık olsa da. Eski hal muhal yeni hal izmihlal. Kem söz sahibinindir. Asker vesayeti, beşli çete vesayeti, derken şimdide adliye vesayeti hortlamaya başladı. İnşallah başaramazlar öfkeyle kalkanlar zararla otururlar biz böyle inanırız. Bunun dışındaki söylemler kalu kilden ibarettir. Vesselam…  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.