banner2


Son zamanlarda sıkça yapılan açıklamalara göre son on yılda toplumumuzdaki suç oranı ve suçlu oranı hızla artış göstermiş meğer.

Peki neden acaba? Acaba suçların ve suçluların artmasında kim ya da kimler suçlu? Anne babalar mı?  Toplum mu? Bizi yönetenler mi? Kanunlar ve bunları uygulayanlar mı? Yoksa dünyanın değişen şartları ve imkanları mı?

Kendi fikrimi söylemem gerekirse sebep yukarıda saydığım unsurların hepsi. Öncelikle çocuklarımıza iyi bir aile eğitimi veremeyen biz anne ve babalar, bireyleri toplumsallaştıramayan toplum ve onun normları, kanun, yasa ve yönetmelik yapan ve çıkaran bizi yönetmeye kalkışan sözde yöneticiler, hiç hazır olmadığımız ve hak etmediğimiz halde bize sunulan sonsuz ve doyumsuz teknolojik gelişme ve değişmeler tabi ki bunların hepsinin işlenen suçlarda ve suçların işlenmesinde doğrudan ya da dolaylı olarak büyük payı vardır. Peki, çözüm ne?

Tabi ki çözümü de kendi içimizde aramalıyız. Nasıl mı? Çok kolay,Üniversite mezunu vatandaşımız yere tükürmeyecek, kendini sinirli tabir eden vatandaşımız kaldırım ortasında eşini ya da çocuğunu öldüresiye dövmeyecek. Esnaf kardeşimiz çöpünü çöp bidonu yerine dükkânının ününe koymayacak, sürücü kardeşimiz arabasındaki peçeteyi durakta bekleyen insanların yüzüne fırlatmayacak, meclisteki vekilimiz düşüncesinden dolayı diğer vekil arkadaşının gözünün üstüne yumruk atmayacak ya da yüzüne su dolu bardağı fırlatmayacak.

Yani kısacası artık aklımızla hareket edeceğiz. Çok mu zor bir şeyden bahsediyorum ya da çözümü imkânsız mı değerli arkadaşlar! Bence çözümü zor değil! Suç işlemek çok daha zor olsa gerek. Aksi halde ne mi olur?

Cezaevlerindeki tutukluları sayar durur, okullar yerine nasıl daha büyük ve modern cezaevleri yapabiliriz deyip, düşünmeye devam ederiz. Benden söylemesi. Unutmayalım ki, hepimiz aynı gemide yaşıyoruz, bu gemi batarsa hepimiz batarız. Tercih sizin.


(Edirne’de 14 yaşındaki işitme engelli bir kızı hamile bırakan kızın abisi ve 6 yaşlı erkek müspette sini önce ALLAH’A sonra toplumun vicdanına havale ediyoruz.)
Selam ve muhabbetle kalın…

HASAN DEMİREL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.