banner2

Türkiye yeni bir yerel seçimi geride bıraktı. Bu seçim kazasız belasız ama çok gerilimli geçti. Ak Parti 2009 yerel seçim sonuçlarına göre yine oylarını arttırdı ve kırılması zor bir rekora imza attı.

Yüzde 38,9 olan oy oranını yüzde 45'lerin üzerine taşıdı.

81 ilin 49'unu, 30 büyük şehrin 21'ini Ak Parti aldı.

Seçim öncesi çok şey yazıldı, söylendi. Bende dahil bir çoğumuz Urfalı olmayan bir adaya sıcak bakmıyorduk.  Ve bunun olmaması içinde birkaç yazı yazmıştık. Ancak tüm bunlara rağmen Ak parti Şanlıurfa büyük şehirde Celalettin Güvenç dedi.

Halk da madem Sayın başbakanımız bunu uygun gördü o halde vardır bir bildiği deyip teveccüh gösterdi ve yüksek bir oyla Ak parti dedi…

Ak parti Şanlıurfa büyükşehir ve merkez ilçelerin üçünü de alarak bir rekora imza attı. BDP nin Sempatik başkanı Osman Baydemir de tüm şişirmelere ve pohpohlamara rağmen ancak yüzde 30’larda kaldı. Yine de BDP’nin; Osman Baydemir’le Şanlıurfa’da oyunu artırmış olduğunu belirtmek isterim.

Şanlıurfa büyük şehir de Ak partili Celalettin Güvenç, Eyyübiye de Mehmet Ekinci, Haliliye de Fevzi Demirkol ve Karaköprü de Nihat Çiftçi seçildiler. Allah hayırlı uğurlu etsin, başarılar dileriz… Ancak seçilmekle iş bitmiyor, asıl iş şimdi başlıyor.

Şanlıurfa halkı seçilen başkan ve üyelerden hizmet, proje, istihdam bekliyor. Trafik sorunu, alt yapı, çarpık kentleşmelerin düzeltilmesi gibi başlıca sorunlar belediyeleri bekliyor. Özellikle yeni imara açılan yerlerde büyük rantlara dikkat edilmeli ve kesinlikle fırsat verilmemeli.

Ak Partili belediyeler kendi kendilerine mazeret uydurmasalar mazeretleri de yok! Çünkü büyükşehir, merkez ilçeler ve diğer ilçelerin çoğu aynı partiden ve bu partide iktidar partisi, üstelik encümenlerinde neredeyse tamamına yakını kendi partilerinden… Bakanları var, mecliste 10 tane Milletvekilleri var. İstedikleri kadar destek alabilirler. Bu yüzden vay şu oldu, bu oldu deme gibi bir lüksleri yok. İvedilikle kolları sıvayıp hizmete başlamaları, seçim meydanlarında söz verdikleri projeleri yerine getirmeleri gerekir.

Halkın tamamını, oy veren vermeyen bölge ayırmaksızın hizmet yapmalıdırlar, tüm belediyeler için geçerli bu söylediklerimiz… Belediye başkanları ve diğer seçilenler seçildikten sonra herkesin başkanı olurlar, sadece oy verenlerin değil.

Şimdi artık Şanlıurfa halkı ilçeleriyle beraber sizden kavga, mazeret üretme, çekişme, bağırma-çağırma, çalma-çırpma.. yaptık-yapamadık gibi şeyler duymak-görmek istemiyor.  Halk üzerine düşeni yaptı ve bundan sonra sizden hizmet bekliyor, kalkınma ve gelişim bekliyor…

Unutmayın ki millet size o koltukları siz orada keyif çatasınız diye vermedi, millete hizmet edesiniz, onların hakkını koruyasınız diye size verdi. Sizi kendisine vekil, hizmetkar tayin etti.

Dolayısıyla koltukları görünce rehavete kapılmak, şımarmak, efendilik taslamak gibi bir hakka sahip değilsiniz. Milletin malını, hakkını istediğiniz gibi kullanma hakkına da sahip değilsiniz. Her bir kuruşun hesabı sizden sorulacaktır. Bu dünyada olmazsa Allah’ın huzurunda sorumlu olacağınızı ve sizden idareciliği nasıl yaptığınızın hesabının sorulacağını hatırlatmak isterim…

Bu sebeple Yüce Allah hak yolda yar ve yardımcınız olsun.. Yüce Allah’tan Yerel seçimlerin Şanlıurfa’ya ve tüm ülkeye hayırlı olmasını diliyor, seçilenlere de başarılar diliyorum…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.