banner2

Mart ayı geldiği halde soğuklar halen devam ediyor. Ülkemiz Coğrafik olarak Allah’ın nimetleri ile doludur. Dünyevileşen insan kıymetini bilmiyor. Dört mevsimin hâkim olduğu ülkemiz, etrafı denizlerle çevrilidir. Ülkemiz, genç Nüfusu ile iftihar vesilesidir. Sebze meyve çeşitleri, doğa güzelliği ile yalancı cenneti andırır. Tarım ülkesi olmamıza rağmen, soğan, patates diğer tüketim malları zam Şampiyonluğu devam ediyor. Soğanın inadı da inat, nasıl olsa soğan Zaraların aspirini, soğanı Zazalık damarı tutmuş, yükselişte ne bakan ne hükümeti dinliyor. Cemreler toprağa düştü belki aklı başına gelir. Cemreler düşmeye başladığı gibi Mübarek üç ayların cemresi de ümmet fertlerine düştü. 7 Martı 8 Marta bağlayan gece Regaip gecesidir. 8 Mart Cuma Günüde Recep ayının biridir yani üç ayların başlangıcıdır. Kurtuluşumuza vesile olsun inşallah.

Üç Aylar yaklaştığında Allah resulü SAV. Şöyle dua ederdi. Allah’ım Recep ve Şaban ayını bize mübarek kıl, bizi Ramazan Ayına ulaştır. Ümmet fertlerinin duası da bu olmalıdır. Başlığa Hadis Cemresi dedim Faydalı olur diye Bir hadis ile dört halifenin dilinden cemrenin düşmesi gibi izan sahiplerine arz etmek istedim. Rabbim tesirini halk eylesin. Allah Resulü SAV. Buyurdu (Dünyanızdan üç şey bana sevdirildi. Bunlar, Güzel koku, Kadın ve göz aydınlığım Namaz.) Dört Halifede Allah Resulünün yanında oturuyordu Hz. Ebu Bekir buyurdu ki, doğru söylediniz ey Allah’ın resulü banada bu dünyada üç şey sevdirildi. Bunlardan Biri Resulallah’ın yüzüne bakmak, ikincisi Allah yolunda malımı infak etmek ve Kızımı Resulullaha eş olarak vermektir dedi. Hz. Ömer doğru söyledin ey Ebabekir dedi. HZ. Ömer bana da dünyada üç şey sevdirildi bunlar. İyilikleri emretmek, Kötülüklerden sakındırmak ve yırtık ve yamalı elbise giymek dedi. Hz. Osman doğru söyledin Ey Ömer dedi ve dünyada bana da üç şey sevdirildi dedi. Bunlar. Açları doyurmak, Çıplakları giydirmek Ve Kur’an okumak dedi. Hz. Ali Doğru söyledin ey Osman dedi. Bana da dünyada üç şey sevdirildi bunlar, Misafire hizmet etmek, Yaz mevsiminde oruç tutmak ve düşmana kılıçla vurmaktır dedi.

Bunun üzerine Cebrail nazil oldu dedi ki, Cenabı Hak sizin bu konuşmalarınızı işitince beni size gönderdi bende dünya ehlinden olsaydım neyi seveceğimin benden sorulmasını emretti. Bu esnada Allah Resulü SAV. Cebrail’e sordu peki ehli dünya olsaydın neyi severdin? Cebrail de Dalalete sapanları irşat etmeyi, Gariplerle dost olmayı, Dar geçimli fakir ailelere yardım etmeyi, dedi ve Sonra Cebrail şöyle devam etti Allah kulunun üç hasletini sever bunlar: Var kuvveti ile ibadet etmesini, pişmanlık anında ağlamasını, fakirlik halinde sabır etmesini söyledi. Hadis cemresi bu kadar her cümlesi ibret ve mana ile doludur. Kaynak İbni Haceril Askalani Hadis NO: 43.

Üç Ayların gölgesi üzerimizde, yaşantımızda kendimize çeki düzen vermeliyiz. 31 Martta Ülkemizde yerel seçimler var. Siyaset dili çok keskin, çok kırıcı, ayrıştırıcı, bazıları ceket misali tepeden nazar ederek, seçenlerin oyları sanki kafesteki kekliktir. Bu bakış iyi alamet değildir. Memleket işi gönül işi ise Memlekette yaşayan her kesimi kucaklamak lazımdır. Böyle olursa seçilen halktan olabilir. Seçilenlerde birinci özellik liyakat olmalıdır. Seçilen Halkı seviyorsa halka benzemelidir. Siyaset işi mevsimlik iştir. Seçilmek adına yalan, iftira, haset, gıybet, çekememezlik, ayrımcılık seçilende olmamalıdır. Seçilen ne yemeli ne de yedirmelidir. Seçilenin  her ferde eşit mesafede olması  belki halktan olur diyebiliriz. Kalp kırmak Kâbe’yi yıkmak gibidir. Yıkmak kolay yapmak ise çok zordur. Yapıcı dil kullanmak erdemli insanların vasfıdır. Şu bir gerçektir ki, kemik siyaseti yalansız olmaz, çok varlık da haramsız olmaz. Yukarıda yazdığım ilkeler okunmalı, manevi hadis cemresinden pay almamız dileğimle… Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.