banner2

Hac islamın beş şartından biridir. Hac devamlı değil, ömründe bir seferdir. Bu gidişte şarta bağlıdır. Hacca gitmek için zengin olmak, nisaba malik olmak şarttır.

İbadetler bile, laik sistemelere bağlı oldukları için çok yanları Sünnet, Fıkha uymuyor. Uydurulmaya çalışılıyor.
2020'den beri kura da isimleri çıkan 84.000 Bin resmi Haci hacca gitmeyi bekliyor. 2022 Yılında bu haciler,Diyanetin beyanına göre Hacca gidecekler. Ancak Suudi bir Milyon haciyi kabul edecek bu yıl. Kaç kontenjan verecek oda henüz belli degil. inşallah hepsi gider.
Bu yıl hacca gidişte, hep bahtı kara 65 yaş üstü gidemeyecek, Umre için bu şart olmaz inşallah.
Az bir zaman değil, tam iki sezon:üzerine farz olan haci adayları hacca gidemediler. Nedeni korona hastalığı rabbim bir an önce bu musibeti def eylesin. Bu kapıdan çok insan ekmek yiyor. Hastalık süresince en mağdur kesim bu kesimdir.
İnanç Turizmi olduğu halde bu sektörün adını Turizm koymuşlar. Bu ayrı bir garabettir. 65 yaş üstü insanların elenmesi, ayrımcılığın ta kendisidir. Diyanet bu konuda çaba sarf etmelidir. insanınbaşına ne gelirse, kendisini yoklamalı ve sorgulamalıdır.
Hac umre serbestken, her taraf gül gülistanlıkken, varlıklıyım diye Süper Hac, süper umre yapanları, çalım saydıklarını gördük.
Uçakta yer begenmeyenleri, Otel lerde yer için kavga edenleri, Yemekleri beğenmeyenleri de gördük. Ziyaretlerde görevliye kafa tutanlar ise bu işin cabası. Nimetlerin kiymeti bilinmezse, geri alınır kuralı var. Bundan sonra uslanma olmuştur inşallah.
Umrede 20 gün az, Hacda 40 gün az diyenlerin tamahı bakalım bundan sonra kaç güne hamledilecek. Bir musibet bin nasihattır demişler. Kurban Baramı yani Hacca üç Aya yakın zaman var. Mevlam neylerse güzel eyler.
Hac islam kongresidir başlığını attım. Arafatta vakfa niçin yapılır? Ümmetin sorunları yespit edilir. Çözümler aranır. Vakfede Halıka arz edilir. Dua ile misak yapılır. Rabbim tüm ibadetleri gayesine uygun yapılmasını bizlere nasip eylesin. Hac islam kongresine dönsün. Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.