banner2

 

Hac İslimin Şartlarından biridir. Nisaba malik olanın ömründe bir defa Hac yapması farzdır. İslam dini beş şey üzerine kurulmuşsa bunlardan biriside Hacdır. Haccın insan üzerindeki etkisi diğer ibadetlerden farklıdır. Hac hem mal hem de bedenle yapılan bir ibadettir. Hac yolculuğunda Lebbeyk geldim, icabet ettim Allah’ım vardır. Hacda mahşeri andıran, ihramla kefen provası yapılan bir ibadettir. Arafatta vakfeye durmak, muzdelifede şeytan için taş toplamak, Minada İbrahim, İsmail, annemiz Hz. Hacer şuuru ile şeytanı taşlamak ibadetin, teslimiyetin zirvesidir. Bayram günü Kurban kesmek kulun Allaha en yakin olduğu andır. İzdihamdan, imkânsızlıktan olsa gerek, Hacılar kurban parasını verir, ancak kesilen kurbanını görmezler Geçmişte çok şeye şahit oldum. Kurban konusunda Mekke de kurtlar sofrasını andırıyor. Yani günah hamalları kutsal beldelerde de var demek istiyorum. Mekke de Kebenin etrafında yeryüzündeki Müslüman kardeşleri ile ayni istikamette yürümek, omuz omuza vermek, diller ayrı da olsa tavafta pervane gibi dolaşmak ümmet bilincinin nişanesidir.

 

Dünya gözü ile Kâbe’ye bakmak, Hacer’ül Esvedi selamlamak, makamı İbrahim, makamı İsmail de dua etmek, Nur ve Hira mağaralarını dünya gözü ile görmek dünyalıkların en kıymetlisidir. Hele Zemzemi kana kana içmek tüm lezzetlerin fevkindedir. Mekke Medine katıksız, hormonsuz tam bir İman dolum tesisidir. Ne acıdır ki, ümmetin malı bir aileye peşkeş çekilmiş, Cuma günleri Kâbe İmamlarının çoğu bu Karunlaşmış ailenin yetmiş sülalesine hutbe sonunda dua eder. Dil bilmeyenler âmin der, dil bilenlerde korkudan bir şey demeden laldırlar. Mescidi Aksa Siyonist Yahudi’nin baskısında tekelinde ise, Mekke, Medine de Müslüman geçinen Siyonist düşüncesinin tekelindedir. Mazlum halkın kanından, canından o kadar servet elde ediliyor ki, Suud kralı bir tatil için 100 Milyon dolar zevkleri için harcayabiliyor. Bunca savaşlar ölümler sürgünler açlıklar, işgaller, zilletler, İslam beldelerinde hüküm sürerken çözümler beklenirken, gel de Müslümanın duası kabul olsun. Osmanlı cihan devleti yıkıldıktan sonra bil hassa Ortadoğu’daki Siyonistlerce kurulan devletçiklerin liderleri genellikle böyledir. Verilen emirle Türkiye’yi hiç sevmezler. Halkları böyle değildir. Baştakileri kast ediyorum. Halklar mazlumdur. Hacca gidip gelenler bilir hacının getirdiği hediyeliklerin çoğu ya Çin ya da başka ecnebi malidir. Hacda dünya Müslümanlarına hizmeti hep mazlum halk yapar, saltanatçılar, çalışmadan kazananlar Hac mevsiminde hep tatilde, yatta katta, zevki sefa sürmekteler, köleler çalışır paralarda Müslüman kanını akıtan küresel güç odaklarının bankalarına yatırılır. Ye kürküm ye.. İşte böylesi bir dünya da yaşıyoruz.

 

Yönetim şeklini eleştirmekle beraber, Milyonlarca insanların geçici olarak bulunduğu Mekke, Medine Temizlikte, emniyeti sağlamada da ciddi çabaları da inkâr edilemez. Hac hem beden hem mal ile yapılan bir ibadettir dedik. Hac için sarf edilen paranın helal olması şarttır. Hacca gidiş toto loto gibi kura ile olması, dört beş ay önceden paranın alınması, bu paranın çalıştırılması, kredi kartı ile hac paralarının taksitlendirilmesi konularına hiç girmiyorum. Hac parası helal para olmalıdır. Beden ibadeti diğer ibadetler gibi kötülüklerden arınma olmalıdır. Çünkü cepsiz kefeni andıran İhramla kul Allaha öyle söz veriyor. Şeytan taşlanirken, sadece şeytana taş fırlatmakla iş bitmiyor. Döndükten sonra hayatın tüm alanlarında şeytanı taşlamak, semtine uğramamak hac ibadetinin öznesidir. Her şeyden önce kafalardan tüm put kalıntıları def edilmeli ve kovulmalıdır.

 

Bu düşüncede hac yapılırsa indallahta makbul hacdır denilebilir. Dini düzen olarak benimseme, yasaklardan kaçınma, emirlere yapışma haccın Müslüman’a kazandırdıkları ilkeler olmalıdır. Hem rakı içerim hem oruç tutarım bir avuç mutlu ve putlu zümrenin tuzağına düşmemelidir… Hac İslam kongresidir dedik. Gerçek böyledir ancak İslam ülkelerinden gelen Müslümanlar ecnebinin her çeşit dilini bilir öğrenilir. Müslüman kardeşinin dilini bilmiyor öğrenmiyor. Kültür emperyalizminin bir balyozudur bu durum. Halbu ki tüm diller Allahın ayetlerindendir. Irkçılık yapmamak şartı ile her dil mübarektir, değerlidir. Uydurulmuş din anlayışı ile olsa bile bir hac bir kurban Bayramı hazzını tadıyoruz. Mevlam gerçek Hac Kurbanı Cümlemize nasip eylesin. Dünya için değil din için kıyamı can bedelini bize mevlam nasip eylesin eksikte olsa Hac bir İslam kongresidir.

İyi Bayramlar dileklerimle...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.