banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

'Zalimlere karşı başkaldıran Hüseyinlerin safında yer almalı'

Muharrem ayı ve Kerbela hakkında değerlendirmelerde bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) üyelerinden Molla Sahap Korkutata, Hz. Hüseyin’in kıyamı ve bu kıyamın İslam ümmeti için ne ifade ettiği ile ilgili bazı açıklamalar yaptı.

“Hz Hüseyin o günkü insanların en hayırlısı ve en akıllısıydı.” diyen Korkutata, “O gün Hz Hüseyin ile beraber hareket etmeyenler, sonradan pişman oldular ve dünya hayatından bir tat alamadılar. Hz Hüseyin, o günkü zalim ve despotları çok iyi tanıyordu. Yezid babasından sonra birçok İslam topraklarına özeliklede Mekke ve Medine üzerine askerlerini gönderip talanlar yaptı. Mekke’de Abdullah bin Zübeyir gibi değerli bir Müslümanı şehit etti. Eğer Hz Hüseyin Yezid gibi bir zalime karşı çıkmamış olsaydı, her yönüyle perişan olacaktı.” dedi.

O gün Hz Hüseyin’i sevip de korkudan onun yanında yer almayanların akıbetlerine değinen Korkutata, “Zalim Yezid’in zulmünden çekinen birçok Müslüman Hz Hüseyin’i sevmesine rağmen onun yanında yer almadı. Hz Hüseyin’in şehadetinden sonra çok pişman ve perişan oldular.”dedi.

“Hz Hüseyin bizim için bir yoldur, onun kıyamı bizim için bir mekteptir”

Korkutata, Kerbela olayı ve Hz Hüseyin’in Şehadetinin Müslümanlar için ders ve ibretlerle dolu olduğunu belirterek, “Hz Hüseyin bizim için bir yoldur. Onun kıyamı bizim için bir mekteptir. Onun zalimlere karşı kıyamı ve şehadeti bizim için bir aydınlıktır. Yezid ve avanesi dinde büyük tahribatlar yaptı. Eğer Hz Hüseyin Yezidin yaptığı bu yanlışlara ve tahribatlara sessiz kalsaydı. İslam ümmeti Yezid gibi zalimlerin tasallutunda kalırdı. Hz Hüseyin kıyamıyla bize misal, izzet ve kitap oldu.” ifadelerine yer verdi.

“Zalimlere karşı başkaldıran Hüseyinlerin safında yer alınmalı”

Günümüzde de Yezid gibi zalimlerin var olduğunu anımsatan Korkutata, “Yezidler olduğu müddetçe Hüseyinler de var olacaktır. Biz Müslümanlara düşen görev, zalimlere karşıbaşkaldıran Hüseyinlerin safında yer almaktır.  O gün Hz Hüseyin’i yalnız bırakanlar gibi olmayalım. Tarihte yapılan yanlışları görüp, doğru hareket edip hak ve doğrunun yanında saf tutmamız lazım.” diye konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.