banner2
Öne Çıkanlar TFF Orhan Saka Amatörler Evi İl Müftüsü İhsan Açık Y Çorba evi trafik sorunu

Erdoğan Sert Konuştu: “Zalime şefkat mazluma ihanettir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT canlı yayınında 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimini ve sonrasında yaşananları değerlendirerek, zalime şefkattin mazluma ihanet olacağını söyledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç ve TRT 1 Ana Haber sunucusu Erhan Çelik’in sorularını yanıtladı.

Derhanelerin kapatılması gerektiğini belirten Erdoğan, “Bunların tam menşeine inersek, biz iktidara geldikten kısa bir süre sonra o zamanki Milli Eğitim Bakanımıza dershaneleri kapatalım dedim. Okul varsa dershane niye var, dershane varsa okul niye var? Hafta sonlarında telafi kursu veririz, yine öğretmenlerimiz verir. Maalesef anlatamadık. Ta Nabi Bey'in dönemine kadar bu adımı atamadık, bunlar kayıp yıllarımızdır. Siz de Başbakansınız ama bir yere kadar anlatıyorsunuz, ileri gidemiyorsunuz. En büyük parayı bu adamlar bu dershanelerden kazandılar. Bunu kaybedince ilk tepkileri başladı. Bunlar için en önemli kaynaktı. Bunların can damarı oydu. Ve insan kaynağı da oralardı. Ondan sonra havasını atıyorlardı. Sağdan soldan seç, sonra ‘ben şu kadar başarılı öğrenci çıkardım.’” dedi.

Rantları kesilenlerin düşman olduklarını söyleyen Erdoğan, “Bunun ondan sonra arkadaşlarım farkına vardı. Ve dedim ki, bundan sonra geri adım yok. Onların içinde dost bildiklerimiz de bizden kopmaya başladı. Köşelerinde vurmaya başladılar. Her şey menfaat endeksliydi. Mama ellerinden alınınca bunlar düşman oldular. Başladılar bağırıp çağırmaya.” şeklinde konuştu.

“Zalime şefkat mazluma ihanettir”

Devlet kurumlarını temizleneceğini ifade eden Erdoğan, “Şu an gelinen noktada bizler demek ki adresi bulduk, ilk müdahaleyle de şu anda Silahlı Kuvvetlerimiz ve diğer kurumlar içindeki yapılanmayı şu an inşallah temizlemeye başladık. TSK'nın yeniden yapılanması, devletin yeniden yapılanması; bu iki başlığı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Hukuka aykırı, adalete ters bir adım atalım demiyorum ama kusura bakmasınlar, zalime şefkat mazluma ihanettir. Mazlumun hukukunu koruyacağız.” diye konuştu.

“OHAL ile bu işi kaynaştırarak mesafe alırız”

KPSS’de çekilen kopyaları da değerlendiren Erdoğan, “KPSS ile nerelere nasıl insanlar sokulmuş, takip ediyorsunuz. TSK'ya, polise, yargıya istedikleri gibi elemanlarını bu şekilde yerleştirdiler. Atamaları, tayinleri yaparken bütün bunları yaptılar. Bu temizlik harekatını yapmak durumundayız. İnşallah o kurumlarımızdaki aklı selim sahibi yöneticilerle el ele verip, bakanlarımız, Başbakanımız başta olmak üzere, tabii muhalefet yöneticileri inşallah başta olmak üzere, çünkü yasamayı dışlayamayız, küçük bir anaysa değişikliği paketiyle inşallah bu iş başarılırsa inanıyorum ki çok daha sıkı temel atılmak suretiyle, OHAL ile bu işi kaynaştırarak mesafe alırız diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

"İstihbaratı da aynı çatı altında koordine edebiliriz"

İstihbarat teşkilatınının İçişleri Bakanlığına bağlanacağını anımsatan Erdoğan, “Bizim tüm istihbarat teşkilatını gerek MİT gerek Emniyet gerekse Jandarma istihbarat. Şimdi jandarmayla malum polisin İçişleri Bakanlığına bağlanması süreci var ya. Dolayısıyla burada istihbaratı da aynı çatı altında koordine edebiliriz. Böyle bir çalışma. Buna yönelik bir çalışmayı bugün bana sundular. Bunu aynı zamanda Sayın Başbakan ile de değerlendireceğiz, paylaşacağız. Bundan sonra da ne gibi adımlar atarız bunları konuşacağız.” dedi.

“Dünyada istihbarat zaafının olmadığı ülke var mıdır?”

"İstihbarat örgütü yıpratılacak bir örgüt değildir." diyen Erdoğan, daha sonra şunları kaydetti: “Eğer istihbarat örgütü ile ilgili atılacak veya yapılacak bir iş varsa bunun hükümet değerlendirmesini yapar, ona göre de bizimle de istişare ederse istişare eder, kararını alır. Sürekli televizyon programlarında istihbarat teşkilatımızın üzerine bu denli yüklenirsek istihbarat teşkilatımızı çalışamaz hale getiririz. Ben baştan beri bir şey söyledim, 'bir istihbarat zaafı vardır' dedim. Ama dünyada istihbarat zaafının olmadığı ülke var mıdır? Alın Amerika'yı, alın Rusya'yı, alın Avrupa'nın Almanya’sını, Fransa’sını, İngiltere’sini hepsini. Hepsinde birçok terör eylemlerinde vesaire istihbarat zaaflarının olduğunu görürsünüz.” (İLKHA)

Anahtar Kelimeler:
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.