banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Candeias

Zakkum Gurubu Urfa'da Ortalığı Karıştırdı! TSK'lardan Ortak Açıklama...

Kısa bir süre önce Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanına yaptıkları ziyaretin Zakkum grubunun  konserinin iptali ile ilgili olduğu bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılması üzerine Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformundan yazılı açıklama ile cevap verildi. 

STK platformu açıklamasında yapılan ziyareti İslam Turizm Başkenti seçilen ilimizin kimliğini tanıtıp geliştirecek sempozyum, çalıştay ve konferanslar gibi kültür faaliyetlerine ağırlık verilmesi müzakere edildiğini belirtirken Zakkum gurbunun  zakkum ve benzeri grupların, amacının müzik ve sanat olmadığı belirtildi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Kamuoyuna Duyuru
Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak Büyükşehir Belediye Başkanımıza geçen günlerde bir ziyaret gerçekleştirdik. Ziyaretimizde şehrin sosyal, ekonomik ve kültürel faaliyetleri konusunda bir müzakere yapılmıştır Görüşmemizde şehrimizin islami hassasiyetleri ve bu hassasiyetler bağlamında ifsad edici tüm çalışmalara yönelik platformunuzun görüş ve önerileri iletilmiştir.
Diğer yandan İslam Turizm Başkenti seçilen ilimizin kimliğini tanıtıp geliştirecek sempozyum, çalıştay ve konferanslar gibi kültür faaliyetlerine ağırlık verilmesi müzakere edilmiştir. Görüşme bu bağlamda olmasına karşın bazı sosyal medya hesaplarında şehrimizde yapılması planlanan bir konserin iptali için ziyaretin gerçekleştiğine dair sığ bir düşünce ile ortaya bir iddia atılmıştır. Yürütme Kurulumuzdan ve Büyükşehir Belediye Başkanından bu yönde herhangi bir açıklama olmamasına rağmen ve iddia sahiplerini özelde aydınlatmamıza rağmen kişisel popülarite elde etmek için hayasızca bir şekilde propagandaya devam edilmiştir. Herkes bilmelidir ki bu topraklarda Hz. İbrahim ile güneş doğmuş ve eritmiştir tüm taştan adamları. Tümüyle iftira olan ve kişisel kariyer gerekçesi yapılan bu yaklaşımı reddediyoruz  kişileri basın ahlak ilkeleri ve kişisel haklara saygı göstermeye davet ediyoruz. Son açıklamaların Haklılığımızı gösterdiği üzere zakkum ve benzeri grupların, amacının müzik ve sanat olmadığı görülmüştür.
Son olarak bilinmelidir ki söz konusu İslami hassasiyetler olduğunda tüm İslami STK’lar tek yürek ve tek ses olarak her zaman bir ve beraber olacağız.
 Halkımıza saygıyla arz olunur.
ŞANLIURFA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.