banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Zabıta 25 İşyeri mühürledi



Ruhsatsız olduğu tespit edilen 10 adet işyeri hakkında yasal işlem yapan Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Ekipleri, alınan Encümen Kararı ile 25 adet işyerini ruhsat alıncaya kadar kapılarını mühürleyerek faaliyetten men etti.

56 adet işyeri hakkında tutanak tanzim eden Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yasal söz konusu iş yerlerine para cezası kesti.

ZABITA, 7 BİN KİLO ETE EL KOYDU

Yapılan 162 adet kasap ve işyeri denetiminde ise 7 bin 600 kilo et, 18 şiş ciğere de el koydu. Zabıta ekipleri seyyar satıcı ve işportacılara yönelik denetimlerinde ise 154 adet teraziye, bin 727 adet muhtelif eşyaya el koydu.

İKİ BİN KİLO SEBZEYİ İMHA ETTİ

Ayrıca 2 bin 440 kilo sebze – meyve, 80 bağ nane- maydanoz, 499 adet sigara, 266 adet paket şekere, 78 kilo bal ve nar ekşisi ve 235 adet simit’ e el koyan zabıta ekipleri, bunlar hakkında yasal işlem başlattı.

7 BİN ADET HAYVAN BESİ YERİNİ TAHLİYE ETTİ

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürü Burak Küçük yaptıkları denetim çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada “Daha yaşanılabilir bir Urfa için çalışıyoruz. Vatandaşın sağlığını düşündüğümüz gibi şehirdeki kaldırım ve yol işgallerini de önlüyoruz. Bu çerçevede son bir ay içerisinde işyeri önlerindeki eşyalar, dubalar, stantlar ve çevre görüntü kirliliğine neden olan olumsuzluklar ile 30 adet göçebe çadırı, 1 adet kulübe ve 1 adet kümesin kaldırılması sağladık. Yapılan kontrollerde 7 adet hayvan besi yerinin tahliyesi gerçekleştirdik. Biz bu çalışmalarımızı yaparken zaman zaman saldırılara uğruyoruz. Halkımızın sağlığı için biz bunların hepsine katlanıyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.