banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Yollara Düşen  Bu Çocukların Elinden Kim Tutacak

Bölgeye yapılan okullara gitmek zorunda olan öğrenciler Şanlıurfa Gaziantep yolu olan Akabe yolundan karşıya geçmek zorunda kalıyorlar. yolda yaya geçidi olmamasından dolayı bariyerlerden geçen öğrenciler karayollarında kaza riski ile karşı karşıya kalıyorlar. sürücüleri de zor durumda bırakan bu yolla ilgili yetkililerin bir an önce üst geçit yapmaları çağrısında bulunuldu.

Öğrenciler Ölümle İç İçe 

8 okulun karşısında bulunan İpekyol ( Akabe ) yolunun akıcı ve yoğun trafiğinde karşıdan karşıya geçmek zorunda kalan öğrenciler üst geçit veya yaya yolunun olmamasından dolayı dakikalarca bekleyerek karşıya korkuyla geçmek zorunda kalıyorlar. Bir çok kez kaza atlatan öğrenciler ne yapacağını bilmiyor. 

Ulaşım Yetersiz Kalıyor!

Şanlıurfa’nın birçok mahallesinden eğitim için yola düşen öğrenciler Buhara Mahallesinde bulunan okullarına gelmek için şehir içi otobüslerini kullanmaya çalışıyor. Okula gelen öğrencilerin çoğunluğu 24 (Eyyübiye) nolu, 81 (Sırrın) nolu ve 34 (Toki) nolu şehir içi otobüslerini kullanmaya çalışıyorlar. Duraklarda dakikalarca bekleyen öğrencilerin çoğunluğu bu kış aylarında hastalanıyor ve eğitime olan ilgisinin azaldığını söylüyor. Öğrencilerin mağduriyetleri biran önce iyileştirilmesi gerekiyor.

Çevre Düzenlemesi Yok!
Bizzat giderek gözlemlediğimiz bölgede çevre düzenlemesinin yapılmadığı ve okulların bulunduğu alanda veya çevrelerinde bir ağacın bile olmadığı görünmekte. Okullara ve bölgeye bağlı olan elektrik trafo panolarının bulunduğu alanın tel örgüleri kopmuş tehlikeye açık durumda. Belediyelerin okul etrafında yeşillendirme çalışması yok. 

Okul Etrafında Güvenlik Yok!

8 okullun bulunduğu bölgede emniyet asayiş ekiplerinin devriye atması ve okul giriş ve çıkışlarında okul önünde resmi emniyet aracın durması faydalı ve önleyici olabilecekken gözlemlediğimiz çıkış saatinde hiçbir güvenlik çalışması olmadığını gördük. Öğrenciler geleceğimiz bunları korumak ve yollarını açmak gerekirken önlerine yollar, engeller ve zorluklar koyuyoruz.
Haber: Abdulkadir Şanlı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.